”Kokonaispalvelumalli on toiminut todella hyvin. Meille on tärkeää, että työkalut ovat koko ajan kunnossa ja kaikki toimii.”

Modernit työkalut ja teknologiat ovat edellytys, että Kotokampus voi toteuttaa omia tavoitteitaan. ”Me haluamme olla edelläkävijä hoitopalveluissa ja mahdollistaa asukkaille aktiivisen ja oman tahdon mukaisen elämän”, kertoo Lempäälän Kotokampuksen johtaja, Jaana Holm-Tikkinen.

”Asukkaiden palvelemiseen vaikuttaa suoraan se, ovatko työntekijöidemme työkalut kunnossa ja onko niillä helppo ja hyvä tehdä töitä. Olemme voineet luottaa, että saamme Tietokeskukselta apua sekä arjessa että myös digitalisaation suunnittelussa”, Holm-Tikkinen jatkaa.

”Pitkään yhteistyöhön Tietokeskuksen ja Lempäälän Kotokampuksen välillä on monia syitä. Mutta yksi on varmasti se, että meihin voi aina ottaa yhteyttä ja apua saa tutulta ihmiseltä, joka tuntee Kotokampuksen infran ja tarpeet”, toteaa Tietokeskuksen myyjä, Juha Mäkinen.

Kaikki IT-palvelut, mitä tarvita saattaa

Yhteistyö alkoi yli kymmenen vuotta sitten ensimmäisestä tapaamisesta. ”Joku oli suositellut Tietokeskusta meille ja kutsuimme heidät kylään. Tietokeskuksen asiantuntijoilla oli heti hyvä käsitys siitä, miten meidän IT-asioita kannattaa kehittää sekä näkemys, miten kehitystä vietäisiin eteenpäin käytännössä”, Holm-Tikkinen muistelee.

”Tämä on aika iso kompleksi. Kampus on yli kahden hehtaarin kokoinen, toimipisteitä on monta ja kaiken pitää toimia saumattomasti rakennuksesta toiseen. Tietokeskus rakensi meille toimivan kokonaisuuden ja nyt se on selkeä sekä hyvin hallussa”, Holm-Tikkinen jatkaa.

Tietokeskus hallinnoi Kotokampuksen kaikkia IT-asioita ja toimittaa muun muassa verkot, laitteet, tulostimet ja toimitilojen AV-järjestelmät. ”Reilu kaksi vuotta sitten Kotokampuksella siirryttiin kokonaispalvelukonseptiin, jossa kaikki IT-palvelut laitteita myöten tulevat kuukausihintaisena pakettina. Pakettiin kuuluvat myös esimerkiksi O365-palvelut, tietoturva sekä ylläpito-, hallinta- ja tukipalvelut”, Mäkinen kertoo.

”Tämä kokonaispalvelumalli on toiminut todella hyvin. Meille on tärkeää, että työkalut ovat koko ajan kunnossa ja kaikki toimii”, Holm-Tikkinen vahvistaa.

Alati uudistuva Kotokampus ammentaa oppia Tietokeskukselta

Kotokampus uudistuu ja kehittyy koko ajan, kuten asukkaansakin. ”Meille aktiivinen tekeminen ja elinikäinen oppiminen ovat arkea ohjaavia arvoja. Siihen liittyy se, että otamme itsekin käyttöön uusia teknologisia mahdollisuuksia. Lisäksi vaikka nyt vielä aika harvalla vanhuksella on oma tietokone tai osaamista käyttää tietokonetta, se lisääntyy kuitenkin kaiken aikaa. Siinä on meillekin mahdollisuus taas auttaa asukkaita kehittymään”, Holm-Tikkinen toteaa.

”Kotokampus on aina ollut kiinnostunut kaikesta uudesta ja halunnut pysyä kehityksessä mukana. On mukava tarjota heille mahdollisuuksia oppia uusia asioita, kehittää toimintaa ja tarjota parempia palveluita”, Mäkinen sanoo tyytyväisenä.

Kotokampuksen väki hyödyntää myös Tietokeskuksen webinaareja aallon harjalla pysymiseen. ”Saamme Tietokeskukselta koulutusta ja konsultointia, mutta sen lisäksi osallistumme säännöllisesti heidän järjestämiin tietoiskuihin, joissa kerrotaan uusimmista teknologioista. Näin pysymme kärryillä siitä, mihin suuntaan maailma kehittyy”, Holm-Tikkinen kertoo.

 

Lempäälän Kotokampus

Lempäälän Kotokampus on aktiivinen yhteisö, joka tarjoaa palveluasumista sekä hyvinvointi- ja kuntoutuspalveluja ikääntyneille, vammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Yli 50-vuotisen yhdistyksen tavoitteena on mahdollistaa kaikille omannäköinen ja oman tahdon mukainen hyvä elämä.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: