IT-infra on nykypäivänä sähkön kaltainen perushyödyke. Jos sen toimintavarmuus vaarantuu, vahingot voivat olla merkittäviä. Pahimmillaan tilanne lamaannuttaa koko organisaation toiminnan. Kustannukset nousevat huomattaviksi, jos työvälineet ovat hitaita tai kokonaan poissa käytöstä – vaikka vain lyhyen aikaa.

Älä itke kun maito on jo maassa. 🐮 Kokeneiden konsulttiemme avulla otat tilanteen haltuun ja viet kehityshankkeet oikeilla lähtötiedoilla suoraan maaliin.

Auditoinnin laajuus sovitetaan käytettävissä olevaan työaikaan ja palvelun hintaan. Auditoinnista on saatavilla tarkemmat palvelukuvaukset. 

Palvelupakettimme yrityksesi tietoturvan auditointiin:

Kevyt auditointi kertoo miten taustainfra on toteutettu ja ylläpidetty. Tarkastelemme samalla kuinka se vastaa liiketoimintanne tarpeisiin ja jatkuvuusvaatimuksiin. Käymme läpi tietoturvan kannalta keskeiset hallintatoiminnot, kuten päätelaitteiden, aktiivilaitteiden ja palvelinten päivityskäytännöt sekä varmistusten toimintamallit.

OPTIO: WithSecure haavoittuvuusskannaus 2500 € + käytetyt lisenssit

Palvelupakettimme yrityksesi IT-ympäristön ja infran auditointiin:

Auditointi keskittyy organisaatiosi Windows-infran rakenteisiin ja sen toteutustapoihin. Lopputuloksena syntyvä raportti kertoo mitkä asiat ympäristössäsi toimivat hyvin, mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota ja mitä olisi mahdollisesti heti korjattava. 

Lopullinen hinta määräytyy suunnittelupalaverin kautta, jossa käydään läpi auditoinnin lähtötiedot, auditoinnin tarvittava laajuus ja sovitaan lopputuloksesta.

Microsoft Azuresta on helppo ottaa käyttöön pilvikapasiteettia ja sitä voi ylläpitää moni taho. Azureen liittyviä hallintamalleja, toteutustapoja ja käytäntöjä on monenlaisia.

Azure-auditointi selvittää missä tilassa kokonaisuus on. Toteutusten säännöllisillä läpikäynneillä varmistat ympäristön toimintakyvyn, tietoturvan ja kustannustehokkuuden.

Hinta alk. 1250 €/ päivä.

OPTIO: Azure kustannusten optimointi. Hinnoitellaan erikseen.

 

Konesaliauditointi kertoo vastaako ympäristön tekninen toteutus liiketoiminnan vaatimuksiin. Dokumentoimme mahdolliset tunnistetut riskit ja antaa tietoa niiden korjaamisen kustannuksista .

Auditoinnin päätteeksi asiakasorganisaatiolla ja sen johdolla on selkeä käsitys palvelininfran nykytilasta, ongelmakohdista ja niiden kuntoon saattamisesta. Samalla saadaan myös tieto siitä, mitä olisi syytä tehdä ja miten. Kaikki tämä muotoillaan palvelininfran kehityssuunnitelman muotoon, joka toimii viitekehyksenä pilvi- ja konesaliratkaisujen suunnitelmalliselle ja tavoitteelliselle kehittämiselle.

Tietoliikenne auditointi kertoo vastaako ympäristön tekninen toteutus liiketoiminnan vaatimuksia. Dokumentoimme mahdolliset tunnistetut riskit ja annamme tietoa niiden korjaamisen kustannuksista.

Auditoinnin päätteeksi asiakasorganisaatiolla ja sen johdolla on selkeä käsitys tietoliikenteen nykytilasta, ongelmakohdista ja niiden kuntoon saattamisesta. Samalla saadaan myös tieto siitä, mitä eri osa-aluille olisi syytä tehdä ja miten.

Palvelupakettimme yrityksesi IT-ympäristön optimointiin ja riskienhallintaan:

Jokainen, joka on alkanut miettimään järjestelmien korkeaa käytettävyyttä (High Availability) tai kykyä palautua ongelmatilanteista (Disaster Recovery), on huomannut, että kyseessä on monimutkainen ongelma, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  • Mistä tietää, millaisia katkoja organisaatio kestää?
  • Mistä tietää, miten nopeasti palautuminen sujuu?
  • Paljonko dataa saa hävitä ongelmatilanteissa?
  • Mihin eri järjestelmät, klusterit ja kahdennukset oikein pystyvät?
  • Mikä kaikki voi mennä pieleen?

Sisältö:

  • Auditointi – olemassa olevan suunnitelman läpikäynti
  • Disaster Recovery suunnitelman rakentaminen
  • Disaster Recovery suunnitelman esittely

Suoraviivainen toimitustapa, jossa hinta on kiinteä 5000€.

 

 

Optiona suunnitelman testaus, työmäärä asiakaskohtainen.

Haluan kuulla lisää

Konsultointipalveluiden kaikki hinnat alv. 0%. Palvelun toimitusaika ja tarkka sisältö sovitaan tilauksen yhteydessä. Mahdolliset matka- ja majoituskulut veloitetaan erikseen.

Tarkka tilannekuva ja lähtötiedot kehityksen tueksi

IT-infran ja -arkkitehtuurin kehittämisen pohjalla pitää olla tarkka tilannekuva. Ulkoistuskumppanin tai henkilöstön vaihtuminen taikka pitkään samalla taholla ylläpidossa ollut ympäristö kannattaa auditoida, jotta voit varmistua ympäristön ajantasaisuudesta ja toimintavarmuudesta

Auditointipalvelun avulla otat IT-ympäristösi nopeasti haltuun. Realistinen tilannekuva ja konkreettiset kehitysehdotukset mahdollistavat IT-ympäristösi sujuvan toiminnan nyt ja tulevaisuudessa.

“Auditointi oli hyvin ja asiantuntemuksella hoidettu. Siitä lähti poikimaan ajatus, että ehkä voisimme lähteä kehittämään ja ylläpitämään koko tätä meidän ympäristöä Tietokeskuksen kanssa.”

– Sami Kauppi, IT-päällikkö, Honkarakenne

>> Auditointi raportoi Honkarakenteelle kertyneen teknisen takamatkan

“Auditoinnissa kävi ilmi, että iso osa asioista on hyvällä tolalla, mutta palvelininfra on vanhentunut ja kaipaa päivitystä. Raportti oli hyvin kattava ja paljasti ihan merkittäviäkin asioita, jotka kannattaa korjata. Auditointi tuo turvan tunnetta ja uskoa siihen, että olemme kehittämässä infraa oikeaan suuntaan.”

– Jari Kangasharju, tietohallintopäällikkö, Miilukangas

>> Auditointi paljasti Miilukankaalle IT-infran modernisointitarpeet

Selvitä IT-infran osa-alueiden taso ja priorisoi, mitä osa-alueita tulisi parantaa ja mitkä ovat jo riittävällä tasolla.

Vie IT-infra uudelle tasolle tämän oppaan avulla. Oppaasta saat konkreettisia vinkkejä, miten pääset perustasolta aina huipputasolle saakka.

Lataa IT-infran kehittäjän opas

Haluatko tarkempaa tietoa auditoinneista?

Jätä yhteystietosi alle, niin keskustellaan lisää:

Mikael Eerola Myyntipäällikkö 040 573 8322 mikael.eerola@tietokeskus.fi
Hannu Rajala Myyntipäällikkö 050 495 3931 hannu.rajala@tietokeskus.fi
Kalle Salonen Myyntipäällikkö 050 400 2827 kalle.salonen@tietokeskus.fi