Siirry helposti pilveen Azuren avulla ☁️

Azure on julkinen pilvipalvelu, jonka päälle voit rakentaa IT-infrasi ja sovelluksesi näppärästi. Se sisältää lähemmäs 200 erilaista palvelua ja näin ollen loputtomia mahdollisuuksia. Microsoft onkin Suomen käytetyin pilvipalvelu!

Varmista että kriittiset palvelusi eivät kaadu

Pilvessä kapasiteetti skaalautuu eri tilanteisiin sen sijaan että se olisi välillä piipussa ja välillä tyhjäkäynnillä. Sinun ei siis tarvitse ostaa kaikkea tehoa kellariisi, vaan maksat kapasiteetista käytön mukaisesti.

Saat valmiit taustapalikat liiketoimintasi sovelluksia varten

Saat liiketoimintasi sovelluksiin tarvittavat peruspalikat kuukausihinnalla sen sijaan, että rakentaisit ne itse. Yksi sovellus voi vaatia jopa 20 taustapalikkaa, eli työtä säästyy roimasti. Saat samalla seurannan, lokitukset ja tietoturvan.

Rakenna liiketoimintasi pilveen ja elä huoletonta elämää

Et tarvitse omia palvelimia tai muita härpäkkeitä, sillä halutessasi voit rakentaa kaikki sovelluksesi ja palvelusi Azuren päälle. Näin säästyt konesalien ylläpidolta ja tehostat IT:si toimintaa.

Esimerkkejä Azuren hyödyntämisestä

Hankkiudu eroon omista palvelimista ja rakenna sovelluksesi aiempaa fiksummin

Jos tällä hetkellä palvelin rullaa yrityksesi siivouskomerossa tai muussa sopessa, voit Azuren avulla hankkiutua eroon omasta raudasta ja siirtää palvelusi pilveen. Näin voit rakentaa ne aiempaa tehokkaammiksi ja skaalautuvammiksi.

Hanki skaalautuvaa kapasiteettia virtual desktoppeina

Toisinaan työntekijät tarvitsevat välineiltään kovaa pyöritystehoa, ja moni yritys päätyy hankkimaan monta tonnia maksavia läppäreitä. Jos kuitenkin kovaa tehoa kaivataan vain muutamina tunteina viikossa, kannattaa kääntyä Azuren puoleen. Sen avulla voit rakentaa väkivahvoja tehotyöasemia ja hankkia näytönohjaimia tehon lisäämiseksi.

Käyttöperusteisen laskutuksen ansiosta tämä on edullinen ratkaisu: jos tehoa tarvitaan esimerkiksi kolme tuntia viikossa, et maksa tästä kuin korkeintaan pari kymppiä kuussa.

Rakenna omia tietokantoja

Tietokannan sovellukselle tai järjestelmälle voi hankkia pohjan myös pilvestä, jos oma palvelinkapasiteetti takkuaa syystä tai toisesta. Microsoft Azuresta löytyy useita eri tietokantoja (SQL, MySQL, CosmosDB, jne.), joita voi hankkia erilaisilla spekseillä ja lisensointi hoituu siinä samalla. Saat tietokannan käyttöösi minuuteissa ja voit skaalata sen tehoja tarpeen mukaan.

Haluatko ottaa Azuren hyötykäyttöön?

Ota meidät kaveriksi, meiltä löytyy alan kovimman luokan osaajat. Laita viestiä missä kaipaisit apua, niin laskemme sinulle tarjouksen.

Ota yhteyttä

Millaiselle yritykselle Microsoft Azure sopii?

Koska kyseessä on Microsoftin pilvipalvelu, on tähän olemassa helppo nyrkkisääntö: jos yrityksesi toimii muutenkin Microsoft-ympäristössä, Azure on vahva valinta.

Miksi? No siksi, että Azure on jo valmiiksi yhteensopiva yrityksesi IT:n ja työkalujen kanssa. Esimerkiksi M365:n ja Azuren käyttäjätunnukset toimivat samalla pohjalla, jolloin et tarvitse eri tunnareita joka paikkaan.

Microsoft Azuren hinta

Paljonko tämä kaikki sitten maksaa? Riippuu täysin siitä, mitä olet Azuresta hankkimassa. Tähän ei ole selkeää ja yksioikoista vastausta, ja siksi suosittelemme suosiolla käyttämään Microsoftin sivuilta löytyvää laskuria niin näet paljonko se yksinään maksaisi.

Tai jos kaipaat lisäksi asiantuntijan kaveriksi rakentelemaan, kysäise meiltä tarkempi laskelma projektista.

Kysäise projektin kokonaiskustannus

Azuren käyttöönotto: konsultilla vai ilman?

Pohditko kannattaako palvelu ostaa suoraan sen tarjoajalta, vai paikalliselta kumppanilta, kuten meiltä? Molemmissa on puolensa, mutta tässä tärkeimmät erot:

Suoraan Azurelta

Ostat palvelun luottokortilla suoraan alkuperäisestä lähteestä, joka on ketterä tapa päästä alkuun. Haaste piilee siinä, että ostat suoraan yhdysvaltalaiselta toimijalta jotain, jonka hinta on satasia tai tonneja kuussa. Kuittikaaos on siis valmis. Lisäksi jos kortin rajat huomaamatta ylittyvätkin, voivat liiketoiminnalle kriittiset palvelut mennä yllättäen katkolle.

Tietokeskuksen kautta

Saat Azuren täysin samoilla hinnoilla, mutta lasku tulee suomalaiselta toimijalta. Se tuo sinulle joustovaraa: voit neuvotella maksuajat, laskutussyklit ja näin edelleen. Lisäksi toimimme yhteyshenkilönä sinun ja Microsoftin välissä: näin saat suomenkielistä tukea ja opastusta.

Lisäksi on hyvä muistaa, että siirtymä fyysisestä palvelimesta pilveen ei tapahdu sormia napsauttamalla. Et voi koskaan siirtää olemassa olevia palikoita pilveen sellaisenaan. Sinun täytyy siis aikuisten oikeasti tietää mitä olet tekemässä, tai sitten ottaa kaveriksi alan osaaja, kuten meidän Pete. 🙋‍♂️

Kysäise tarjous

 

Tärkein vinkki: älä hanki mitään teknologioita tai työkaluja summanmutikassa – onhan IT:lläsi roadmap?

Jotta saat IT:stäsi parhaan hyödyn irti yrityksesi liiketoiminnalle ja työntekijöille, täytyy sinulla olla suunnitelma ennen kuin hankit uusia teknologioita.

Jokaisella yrityksellä pitäisi olla IT:lle selkeä roadmap: 6–12 kuukauden suunnitelma, joka kertoo IT:n lähtö- ja tavoitetilan, sekä ennen kaikkea sen, miten aukko näiden välillä kurotaan kiinni. Se siis kertoo, millaisia kehitysaskeleita IT:n täytyy ottaa, jotta siitä saadaan paras hyöty irti.

Jos teillä ei ole tällaista olemassa, ei huolta – meillä on tähän valmis työpaja, jonka lopputuloksena saat asiantuntijoiden kasaaman kehityssuunnitelman.

Tutustu kehitystyöpajaan | 1875 € >> 

Kiinnostuitko Azure-pilvipalveluista?

Kerro meille mitä kaipaat, niin jutellaan lisää!

Jari Kinnunen Liiketoiminnan kehityspäällikkö 040 754 9903 jari.kinnunen@tietokeskus.fi