Toimintavarmat tietoliikenne– ja verkkoratkaisut yrityksille 

Digitaalinen työja toimintaympäristö vaatii seurakseen hyvin toimivia tietoverkkoratkaisuja, jotka täyttävät tekemiselle asetetut vaatimukset.  

Suunnitteluun kannattaa varata aikaa, jotta verkkotarpeet saadaan kartoitettua mahdollisimman tarkasti. Toteutettavan ratkaisun tulisi kattaa niin tämän päivän kuin lähitulevaisuuden ja kasvun tarpeet. Ymmärrämme miten IT-ratkaisuiden tulisi tukea organisaatiosi päivittäistä tekemistä, toimintaa ja tavoitteita. Tietoverkko ei ole sen mystisempi kokonaisuus kuin mikään muukaan IT-osaamisen alue – sen täytyy toimia luotettavasti ja olla tietoturvallinen käyttäjilleen. Digitaalinen toimintaympäristö vaatii pohjalle hyvin rakennetun verkon, koska verkko välittää kaiken datan eteenpäin. 

Kun on hyvin rakennettu pohja, sen päälle on helppo luoda kasvupotentiaali, jossa hyödynnetään digitalisaation uusimpia mahdollisuuksia. Jos verkko ei tue kasvua, jäävät uusimpien laitteiden tuomat hyödyt saavuttamatta. 

Saat meiltä tarpeisiisi sopivat Internet-, yritysverkkoyhteydet sekä turvallisen tavan liikennöidä konesaliin VPN- ja palomuuriratkaisuilla. Huolehdimme myös toimistoverkkosi ylläpidosta laitteineen. Yhteyksiä on tarjolla kaiken tyyppisiä ja kaikilla nopeuksilla – koko Suomen alueella. Pohjoismaisia asiakkaitamme palvelemme kumppaniverkostomme avulla. Saat meiltä myös suorat yhteydet julkipilvipalveluihin, kuten Azure ExpressRoute ja AWS Direct Connect. 

 

Tietoliikennepalveluiden hyödyt yrityksille:

  • Valvottu ja hallittu kokonaisratkaisu
  • Ratkaisusuunnittelu, tietoliikennelaitteet ja ylläpito samassa paketissa
  • Skaalautuu tarpeiden mukaan
  • Ei vaadi asiakkaalta laiteinvestointeja eikä omia ylläpitoresursseja
  • Verkkoinfran korkea käytettävyys, tietoturva ja ajantasaiset päivitykset

Saat meiltä luotettavat, tietoturvalliset ja toimintavarmat Internet-yhteydet toimipisteisiin ja konesaleihin. Yhteydet ovat varmennettu operaattoririippumattomasti, joten laajakaan häiriötilanne ei vaikuta palveluihisi tai käyttäjien arkeen.

Lue lisää Internet- ja yritysverkkoyhteyksistä

Tärkeä osa turvallista yritysverkkoa on moderni palomuuriratkaisu, joka tunnistaa ja ymmärtää sekä sallitun, että haitallisen liikenteen. Se ei tietenkään ole ainoa turva, vaan osa hyvin mietittyä ja laadukasta tietoturvakokonaisuutta.

Tarjoamme palomuurit (ja muut tietoturvaratkaisut) palveluna toimipisteisiin ja konesaleihin. Jos organisaatiollasi on olemassa palomuuri, voimme hyvin todennäköisesti ottaa sen haltuun ja palveluidemme piiriin.

Lue lisää Palomuuri- ja VPN-palveluista

LAN ja WLAN-verkkoja toimistoihin ei enää tarvitse suunnitella, kilpailuttaa ja ostaa – ne kannattaa hankkia kätevästi palveluna. Nämäkin palvelut ovat tarjolla ilman ikäviä määräaikaisia sopimuksia, kuten muutkin palvelumme. Lähiverkko palveluna sopii kaikenkokoisille yrityksille, jotka eivät halua käyttää aikaansa ylläpitotehtäviin, pääomaansa laitteiden omistamiseen tai leasing-yhtiötä rahoituksen järjestämiseksi. 

Lue lisää lähiverkkopalveluista

Tietokeskus tunnetaan erinomaisista tukipalveluistaan, jotka kattavat myös asiakkaidemme tietoliikenne-, tietoturva- ja lähiverkkoratkaisut. Ylläpidämme ja tuemme itse toteuttamiamme ratkaisuja. Voimme myös ottaa haltuun olemassa olevan ympäristönne. Tuotamme teille tuki- ja asiantuntijapalveluita sekä kehitämme ympäristöä yhdessä kanssanne eteenpäin. 

Uskomme vahvasti, että hyvän palvelun takeena on toimiva ja jatkuva keskusteluyhteys toimittajan ja asiakkaan välillä. Me pidämme palvelulupauksemme ja varmistamme, että asiakkaan kulloinkin tarvitsema osaaminen on kauttamme aina saatavilla. 

Tietoturva tietoliikenne ja lähiverkkopalveluissa 🔒

Lähiverkkopalvelussa hallitsemme yrityksenne lähiverkon (langattoman ja langallisen) pääsyoikeuksia niin loppukäyttäjienne kuin ulkopuolisten tahojen osalta. Ulkopuolisilla tahoilla tarkoitetaan esimerkiksi yrityksenne vierailijoita varten perustettua vierailijaverkkoa. Hallinta perustuu yrityksenne kanssa määriteltyyn käyttöoikeuspolitiikkaan.

Pääkäyttäjäoikeuksien ja salasanojen hallinnointi on oleellinen osa lähiverkkopalveluamme. Huolehdimme esimerkiksi siitä, pääkäyttäjäsalasanat ovat erillisessä järjestelmässä, joihin on pääsy erikseen määritetyillä asiantuntijoilla. Lisäksi tietoturvaa lisää osaltaan myös se, että järjestelmään pääsy vaatii aina vahvaa tunnistautumista.

Tietoturvalliset tietoliikenne ja lähiverkkopalvelut

➡️ Pääsyoikeuksien määrittäminen ja rajaaminen
➡️ Verkkojen segmentointi
➡️ Laitteiden tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset
➡️Laitteiden elinkaarivaihdot EOL
➡️ Tietoturvallinen arkkitehtuuri perustuen parhaisiin käytäntöihin

LUE LISÄÄ TIETOTURVASTA

Kiinnostuitko tietoliikennepalveluista?

Jätä yhteystietosi alle, niin jutellaan lisää:

Mikael Eerola Myyntipäällikkö 040 573 8322 mikael.eerola@tietokeskus.fi
Hannu Rajala Myyntipäällikkö 050 495 3931 hannu.rajala@tietokeskus.fi
Kalle Salonen Myyntipäällikkö 050 400 2827 kalle.salonen@tietokeskus.fi