LAN ja WLAN -verkkoja toimistoihin ei enää tarvitse suunnitella, kilpailuttaa ja ostaa – ne kannattaa hankkia palveluna.

Lähiverkko palveluna sopii kaikenkokoisille organisaatioille, jotka eivät halua käyttää aikaansa, pääomaansa tai leasing-yhtiötä verkkolaitteiden hankintaan, omistamiseen ja ylläpitoon. Voimme myös ottaa haltuun nykyisen verkkoratkaisun.

Palvelumme takaa, että saat verkon käytöösi avaimet käteen -periaatteella. Kartoitamme toimipisteesi ja mittaamme WLAN-signaalien kuuluvuuden. Teemme tarvittaessa myös kaapeloinnin ja asennukset. Tämän jälkeen valvomme ja ylläpidämme verkon toimivuutta 24/7. Korjaamme mahdolliset häiriöt ensi tilassa ja vaihdamme vikaantuneet laitteet uusiin.

Palvelussa Tietokeskus omistaa laitteet ja sinä asiakkaana maksat selkeää ja ennakoitavaa kuukausihintaa toimivasta, kehittyvästä ja ylläpidetystä verkkoratkaisusta.

Lähiverkkopalvelu toteutetaan pilvihallittavalla Cisco Meraki -teknologialla.

Tietokeskus on korkealle sertifioitu Cisco Select Certified Partner Suomessa:

  • Advanced Enterprise Networks Architecture Specialization
  • Cisco Umbrella for MSSPs Specialization
  • Select Integrator
  • Small Business Specialization

Lähiverkon käyttöönotto

Käyttöönotto toteutetaan aina projektina jossa Tietokeskus toimii kokonaisvastuullisena toimittajana. Projektin aluksi tulee yhdessä määritellä verkon tarpeet ja vaatimukset sekä lunnollisesti toimipisteet ja tilat joihin halutaan verkolta kattavuus. Tyypillisesti tämän jälkeen suoritamme kuuluvuusmittauksia, jotta voimme varmistua verkon peitosta ja signaalien laadusta. Seuraava vaihe on usein yhden tai useamman toimipaikan pilotointi ennen varsinaista ”rollout” vaihetta. Rollout vaiheessa ulotamme määritellyn verkkoratkaisun sovittuihin toimipisteisiin tai tiloihin.

Palvelun käyttö

Palvelun käyttövaiheessa Tietokeskus vastaa verkon toiminnasta ja tietoturvasta sovittujen palvelutasomittareiden mukaan. Tietokeskuksen vastuulla ovat ITIL-termistöstä tutut herätteet ja häiriönhallintaprosesssit sekä esimerkiksi verkkolaitteiden tietoturvapäivitykset. Tietokeskus vastaa myös lisäominaisuuksista, kuten esimerkiksi vierailijaverkoista sovitulla tavalla.

Laskutus ja joustavuus

Tietokeskus laskuttaa selkeää kuukausihintaa verkosta palveluna. Kuukausihinta sisältää laitteet, lisenssit, herätteen ja häiriönhallinnan sovitulla palvelutasolla sekä muut yhdessä sovitut komponentit. Suurille organisaatioille laskutus voidaan jakaa kustannuspaikkaperusteisesti tai muulla, asiakkaan kanssa yhteisesti sovitulla tavalla.

Asiakkaan kanssa voidaan sopia tietoverkkoratkaisun joustavuudesta. Esimerkiksi tietty määrä toimipisteitä tai tiloja voidaan poistaa sovittaessa verkkoratkaisun piiristä. Selkeä kuukausilaskutuksemme joustaa siis sovittaessa myös alaspäin.

Cisco Meraki -lähiverkko palveluna

Jätä yhteystietosi alle, olemme sinuun yhteydessä

Tommi Peltola Liiketoimintajohtaja tommi.peltola@tietokeskus.fi