Pakettina kaikki, mitä tarvitsette liiketoiminnan sujuvaan pyörittämiseen 📦
Peruskaavamme on: perustietotekniikka + kehittäminen = tuottava ja sujuvasti toimiva liiketoiminta. Varmistamme, että tämä setti on teilläkin kunnossa. Tältä se näyttää arjessa.

Työnteko ei prakaa IT:n vuoksi
Yrityksesi käytössä on laitteet, työkalut ja yhteydet, joilla työt sujuvat. Näin liiketoimintasi kehrää kuin kissa.

Jatkuvaa kehitystä ja parantamista
Valitsemme ja kehitämme IT-ratkaisuja, jotka palvelevat liiketoimintasi vaatimuksia nyt ja tulevaisuudessa.

Ei ylläreitä hintalapussa
Maksat aina vain siitä mistä on sovittu, sillä hinnoittelumme on läpinäkyvää alusta saakka. Voit laskea laskurillamme palvelukokonaisuuden hinnan vaikka heti. 👇
”Tietokeskus pitää meidät ajan tasalla siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja yhdessä mietimme parhaat ratkaisut kulloiseenkin tilanteeseen. Otimme muun muassa heidän konsultointinsa ansiosta MFA-tunnistautumiset käyttöön, joka on tietoturvan kannalta tärkeää.”
– Teuvo Halonen, talousjohtaja, Molok Oy
Näin mallimme toimii ♻️
Teemme työmme alusta alkaen kunnolla, jottei myöhemmin tule sanomista. Siksi yhteistyö alkaa huolellisella suunnittelulla, ja jatkuu säännöllisellä kehityksellä.
1. IT-ympäristön kartoitus
Ajankohta: Ennen yhteistyön alkua
Lähdemme aina liikkeelle IT-ympäristön kartoituksella. Tämä on vähän kuin lääkärin perustarkastus: katsomme millainen infra sinulla on ja miten se pelittää. Tutkiminen ennen hutkimista. Se jouduttaa huomattavasti IT-hankkeiden onnistumista ja estää kalliita mokia.
Ensimmäistä kertaa IT-palveluja ulkoistavat yritykset
Jos olet ensimmäistä kertaa asialla, konsulttimme käyvät IT-ympäristösi läpi, katsovat löytyykö mahdollisia kipupisteitä ja tsekkaavat miten nyky-ympäristösi vastaa liiketoimintasi tarpeita. Hyödynnämme näitä tietoja myöhemmin tehtävien kehitysprojektien pohjana.
👉 Lue konsultointipalveluistamme lisää täältä.
Vakiintunut IT-ympäristö
Vakiintuneiden IT-ympäristöjen kohdalla teemme tyypillisesti yleisen ympäristön kartoituksen ja otamme sen haltuun sellaisenaan. Toki, jos huomaamme kehityskohteita, ehdotamme keinoja niiden työstämiseksi.

2. Yrityksenne tarpeisiin kasatun tiimin tapaaminen & aloituspalavereiden sopiminen
Ajankohta: Yhteistyön 1. päivä
Kasaamme alkukartoituksen ja tarpeittesi perusteella tiimin, jonka tehtävä on palvella yrityksesi tarpeita ja ratkoa kaikki IT-murheet.
Jotta meistä olisi mahdollisimman suuri hyöty, toivomme että valitsette teiltä yhteyshenkilön, joka huolehtii sisäisestä tiedonkulusta, tekee päätökset ja huolehtii että homma sujuu myös teidän päässänne. Tyypillisesti yhteyshenkilönä toimii esim. IT-päällikkö.
Saatamme myös toisinaan kaivata muiden avainhenkilöiden panosta. Suosittelemme mm. että liiketoimintajohto osallistuu 1–2 kertaa vuodessa ohjausryhmään, jossa käymme läpi mahdolliset IT:hen vaikuttavat muutokset.

3. Haltuunotto
Ajankohta: Yhteistyön 1. viikko
Ei ole olemassa kahta samanlaista IT-ympäristöä. Siksi käytämme ensimmäisen kuukauden ympäristösi haltuunottoon. Sen jälkeen lähdemme yhdessä suunnittelemaan, miten sitä kannattaa kehittää.
Haltuunottovaiheessa löydämme jo tyypillisesti kehityskohteita, jotka laitamme suoraan kehityslistalle. Ruksitamme sitä tyhjäksi sitä mukaa kun yhteistyö etenee.
Haltuunotto tapahtuu seuraavissa vaiheissa:
- Käynnistys ja suunnittelu
Sukellamme syvemmälle IT-ympäristöösi ja suunnittelemme palveluiden käyttöönoton. - Toteutus
Varmistamme, että meidän ja sinun IT-ympäristöt keskustelevat keskenään. Perehdytämme asiantuntijamme ympäristöösi. - Pilotointi ja palveluiden käynnistys
Testaamme toimivatko palvelut sovitusti. Korjaamme, jos jokin ei pelitä. - Päätös
Käynnistysprojekti päättyy ja ryhdymme tuottamaan kanssasi sovittuja palveluja. Seuraamme edelleen tarkalla silmällä, että kaikki soljuu sutjakkaasti.

Näin jatkuva palvelu & kehitystyö rullaa
Haltuunoton jälkeen hommat pääsevät kunnolla vauhtiin. Näet meitä säännöllisesti, sillä haluamme varmistaa, että tunnemme liiketoimintanne ja sen muutokset läpikotaisin. Näin pystymme parhaiten ideoimaan miten IT voi tukea sitä.

Strategisen ymmärryksen rakentaminen IT:n pohjalle
1–2 kertaa vuodessa tapaamme isommalla porukalla, varaudumme liiketoimintanne muutoksiin ja asetamme tavoitteet IT:n kehittämiselle.
Osallistujat: IT-johto ja liiketoimintajohto + Tietokeskuksen tiimi

Kehityshankkeiden seuranta & priorisointi
Vähintään kerran kvartaalissa istumme alas ja tarkastelemme kehityslistaa kriittisesti: tukeeko se tavoitteita, onko kuukausipalavereissa ilmennyt toimenpiteitä joita sinne tulisi nostaa, ja mitä projekteja kannattaa priorisoida seuraavaksi.
Esimerkiksi: kuukausipalaverissa toteamme, että palvelussa on katkoksia, sillä se on vanhentunut. Kvartaalipalaverissa sovimme, miten tilanne korjataan ja milloin.
Osallistujat: IT-johtaja ja yhteistyömme yhteyshenkilö + Tietokeskuksen tiimi

Päivittäinen ahkerointi sopimuksen mukaan
Jeesaamme työntekijöitänne, pidämme huolen tietoturvasta, sparrailemme kanssasi, teemme kehitystyötä ja niin edelleen – Mitä ikinä tarvitsette..
Kerran kuussa pidämme palaverin, jossa käymme yhdessä läpi mittareita ja käppyröitä: nostamme esiin huomionarvoiset asiat, pohdimme, miksi luvut ovat muuttuneet ja mitä niille kannattaa tehdä.
Osallistujat: Yhteistyömme yhteyshenkilö + Tietokeskuksen tiimi sekä tarpeen mukaan muita avainhenkilöitä

Tahtoisitko meidät kumppaniksenne?
Ollaan rehellisiä: emme ole “se oikea” kumppani kaikille. Yhteistyömme sujuu kuin tanssi silloin, kun:
- Olette pk-yritys, jolla on vähintään noin 20 työasemaa (tai sinne suuntaan) ja arvioit, että IT-tarpeesi kasvavat lähitulevaisuudessa.
- IT on liiketoimintasi moottori tai etsit keinoja tehdä siitä sellaisen.
- Olet halukas tekemään IT-ympäristöösi tarvittavia parannuksia yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseksi. Haluat varmistaa kilpailukykysi nyt ja tulevaisuudessa.
- Etsit jatkuvaan yhteistyöhön strategista IT-kumppania, joka ei tuhlaa aikaasi turhuuksiin.
Jos löysit itsesi edes joistakin kohdista, täytä alla oleva lomake niin jutellaan lisää!




