Oulun seudulla ei ole muutamaan vuoteen järjestetty varteenotettavaa ICT-alan ammattitapahtumaa. Nyt toimintamme kasvaessa on oikea aika kutsua paikalliset yrittäjät ja päättäjät tutustumaan Tietokeskukseen kasvotusten ja vaihtamaan ajatuksia alan kehityksestä. Siksi tuomme valtakunnallisestikin ainutlaatuisen Tietoiskuseminaarin ensimmäistä kertaa Ouluun.

Paikallinen toimija valtakunnallisilla tukijoukoilla

Tietokeskuksen pohjoisen alueen liiketoimintajohtaja Jyrki Kauvosaari kertoo, että IT-markkinat ja alan toimijat ovat jo pitkään yhdistyneet Oulun seudulla. Kauvosaaren luotsaamasta SystemaStoresta tuli osa Tietokeskusta keväällä 2017. Tietokeskuksen pohjoisen alueen toiminta keskittyy nyt pk-yritysten ja julkishallinnon palvelemiseen.

Kauvosaari korostaa, että Tietokeskus on yhtä lailla paikallinen toimija kuin entinen SystemaStore. Tietokeskus vain tuo paikalliselle toimijalle valtakunnalliset lihakset ympärilleen, mikä tarkoittaa entistä parempaa palvelua niin vanhoille kuin uusillekin asiakkaille. ”SystemaStore tuotti aiemmin IT-palveluita ja osaamista 40 työntekijän panoksella, mutta nyt meillä on käytössämme koko Tietokeskuksen 300 työntekijän osaaminen valtakunnallisesti”, Kauvosaari iloitsee.

SystemaStore on järjestänyt Oulussa aiemmin pari kertaa oman SystemaStore Expon. Kävijöiden keskuudessa pidetty tilaisuus on ollut nyt pari vuotta tauolla. Uudelle ammattitapahtumalle on alueella selkeästi tarvetta, ja laajuudeltaan ainutlaatuinen Tietoiskuseminaari paikkaa tuota aukkoa. Oulun Tietoiskuseminaarista on myös tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

Kiinnostavaa ohjelmaa ja kohtaamisia eri kävijöille

Oulun ensimmäinen Tietoiskuseminaari järjestetään hotelli Lasaretissa tiistaina 30.10.2018. Päivän ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, kiinnostavista caseista sekä 13 yhteistyökumppanin tietoiskuista tuoteuutuuksineen. Ohjelma rakentuu kolmelle teemoitetulle ohjelmalinjalle, joiden välillä vieraat voivat liikkua vapaasti ja seurata itseään eniten kiinnostavia osuuksia. Esitysten välissä on aikaa tavata tietokeskuslaisia, muita vieraita ja tutustua kumppaneiden tarjontaan.

Ohjelman suunnittelussa on huomioitu eritaustaiset kävijät, jotta jokainen seminaarivieras saa mukaansa tuoreita kuulumisia ICT-alalta. Kauvosaari vinkkaa, että yrityksen taloutta ja hallintoa edustavien kävijöiden kannattaa suunnata kuuntelemaan esimerkiksi Mikko Jaskarin puheenvuoroa IT-laitteista palveluna. Isojen organisaatioiden IT-johdossa työskenteleville seminaarivieraille Kauvosaari suosittelee erityisesti Vesa Miekkarinteen TARKKA-omaisuudenhallinta -puheenvuoroa. Voit tutustua koko seminaariohjelmaan täällä.

Oulun Tietoiskuseminaarin 2018 isäntänä toimii Lorenz Backman.

Lasaretin ovet aukeavat tiistaina 30.10. 2018 klo 8.15. Päivä alkaa aamiaistarjoilulla, ja aamupäivän esitysten jälkeen nautitaan maittava lounas tutustumisen merkeissä.

Oulun Tietoiskuseminaarissa mukana: 

Tietoiskuseminaari on suunnattu pk-yritysten ja julkishallinnon edustajille, jotka ovat kiinnostuneet Tietokeskuksen tarjoomasta ja ajankohtaisista ICT-alan aiheista. Tapahtuma on osallistujille maksuton.