Tiedätkö, onko M365-ympäristösi terve kuin pukki? Uskallatko sanoa käsi sydämellä, ettei siitä löydy tietoturvaan, laitehallintaan tai käyttäjätunnuksiin liittyviä pikaisesti korjattavia aukkoja? Jos et ole varma, ei huolta, kaikki tämä varmistuu M365-ympäristön auditoinnilla.

Auditoinneissa kannattaa käyttää ulkopuolista asiantuntijayritystä työn luotettavuuden ja asiantuntijuuden vuoksi – kuten meitä!

Palvelupakettimme yrityksesi M365-ympäristön auditointiin:


M365-ympäristön tietoturvan auditointi | 2500€

Tässä auditoinnissa keskitymme ainoastaan M365-ympäristön tietoturvan auditointiin. Usein M365-ympäristö on otettu käyttöön, mutta tietoturva-asetuksiin ei ole hetkeen koskettu. M365 tenantin Security & Compliance Centerissä on lukuisia mahdollisuuksia koventaa nykyistä tietoturvaa ja ottaa uusia tietoturvaominaisuuksia käyttöön niin admin henkilöiden kuin loppukäyttäjien näkökulmasta.

M365-ympäristön auditointiraportista selviää

 • kuinka paljon yrityksellänne on tietoturvaominaisuuksia käytössä
 • onko ne otettu oikein käyttöön
 • onko ne tehty Microsoftin suositusten mukaisesti
 • mikä voisi olla tietoturvan tavoitetila ja
 • mistä olisi eniten hyötyä organisaation tietoturvan kannalta

Ennen auditointia pidämme aloituspalaverin ja lopuksi istunnon, jossa käymme auditoinnin tulokset läpi.

 • Tietoturva-asetukset vs. Microsoftin suositukset / sopiva tietoturvataso
 • Mitä M365:n osa-alueita on jo käytössä, miten lisäkomponenteilla voisi parantaa tietoturvaa esim. Defender, MFA, Unified labeling, DLP yrityksenne lisenssitasot huomioiden
 • IT-ympäristön ajo ORCA:n ( Office 365 Recommended Configuration Analyzer) läpi, mikä vertaa Defenderin nykyasetuksia suositukseen ja tuottaa raportin tietoturvan tasosta
 • Onko Sharepoint, Exchange Online, Onedrive, Teams, Azure AD otettu oikein käyttöön tietoturvan näkökulmasta

Lisenssien optimointi (Microsoft) 1875 €

M365-lisenssien auditoinnin lopputuloksena tiedät, miten yrityksesi saa käytössä olevista työkaluista parhaan hyödyn irti ilman uusien lisenssien hankkimista. Lisäksi tiedät, mitä lisenssejä voit karsia tai korvata edullisemmilla esimerkiksi pienen käytön vuoksi. Näin saat kustannussäästöjä!

 • 1–3 tunnin teknologiatyöpaja, jossa tarkastellaan yrityksesi IT-infran nykytilaa, käytössä olevia tekniikoita ja erityisesti uusien tekniikoiden kautta tulevia mahdollisuuksia
 • Raportin, jossa on konkreettisia kehitysehdotuksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
  • Mitä tekniikoita nykyiset lisenssit mahdollistavat?
  • Mitä tekniikoita voit saada käyttöön, jos vaihdat lisenssiä toiseen tai laajempaan?
  • Millaisia kustannussäästöjä saat vaihtamalla lisenssejä toiseen tai suppeampaan?
 • Auditoinnin tulosten esittely, 1 tunti

Kaikki auditoinnit ottavat kantaa nykytilanteeseen, mutta sen aikana ei korjata havaittuja puutteita. Autamme mielellämme myös fiksaamaan havaitut puutteet ja jatkokehittämään M365-ympäristöä joko jatkuvalaskutteisena hommana tai kertaluontoisena keikkana.

“Auditointi oli hyvin ja asiantuntemuksella hoidettu. Siitä lähti poikimaan ajatus, että ehkä voisimme lähteä kehittämään ja ylläpitämään koko tätä meidän ympäristöä Tietokeskuksen kanssa.”

– Sami Kauppi, IT-päällikkö, Honkarakenne

>> Auditointi raportoi Honkarakenteelle kertyneen teknisen takamatkan

“Auditoinnissa kävi ilmi, että iso osa asioista on hyvällä tolalla, mutta palvelininfra on vanhentunut ja kaipaa päivitystä. Raportti oli hyvin kattava ja paljasti ihan merkittäviäkin asioita, jotka kannattaa korjata. Auditointi tuo turvan tunnetta ja uskoa siihen, että olemme kehittämässä infraa oikeaan suuntaan.”

– Jari Kangasharju, tietohallintopäällikkö, Miilukangas

>> Auditointi paljasti Miilukankaalle IT-infran modernisointitarpeet

Lähdetäänkö auditointihommiin?

Jätä yhteystietosi alle ja kerro, mistä auditoinnista olet kiinnostunut, niin olemme pikimmiten yhteydessä:

Mikael Eerola Myyntipäällikkö 040 573 8322 mikael.eerola@tietokeskus.fi

Oletko vielä aivan lähtökuopissa? Yksi keino kartoittaa IT:n pullonkauloja on selvittää, miten hyvin työkalut ja arki toimii työntekijöiden näkökulmasta. Rakensimme valmiin kysymyspohjan juuri tähän tarkoitukseen.

Lataa ilmainen kysymyspohja