Toimin Tietokeskuksella esimiehenä toimitusketjun hallinnassa. Olen työskennellyt Tietokeskuksella nyt melkein kaksi vuotta. Ennen täällä työskentelyä tein logistiikka-alan toimistotöitä, jotka kuitenkin liittyivät pääsääntöisesti toimitusketjun hallintaan.

Äitiysloman loppuvaiheissa aloin katsoa uusia työpaikkoja. Otin Tietokeskukseen yhteyttä, pääsin haastatteluun ja lopputuloksena töihin. Olin aikaisemmin täysin tietämätön Tietokeskuksesta eikä minulla ollut aikaisempaa IT-alan koulutusta – olen koulutukseltani liiketoiminnan logistiikan tradenomi. Koen kuitenkin, että minulla on aina ollut keskitasoa parempi tietotekninen osaaminen.

Aluksi tulin hoitamaan isoja asiakkuuksia backofficeen myynnin tukeen. Ehdin olla siellä vajaan vuoden, kunnes hain hankintojen tiiminvetäjän paikkaa. Tiiminvetäjänä ehdin toimia noin 10 kuukautta, jonka jälkeen minulle tarjottiin nykyistä pestiäni esimiehenä.

Tylsiä päiviä ei ole olemassakaan

Tässä työssä täytyy olla oma-aloitteinen ja itseohjautuva: tarttua rohkeasti toimeen eikä odotella, että muut sanovat mitä tulee tehdä. Tarvitsen myös sosiaalisia taitoja, jotta voin kommunikoida ja toimia erilaisten ihmisten kanssa. Tiimityö ja yhdessä tekeminen on päivittäistä ja erittäin palkitsevaa.

Toimitusketjun hallinnan esimiehenä oppii paljon ihmissuhdetaitoja sekä edustamista, kun työskentelee erilaisissa tilanteissa meidän ulkoisten kumppaneiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Opin myös koko ajan lisää IT-alasta ja siitä, mitä kaikkea ala tarjoaa siitä kiinnostuneille.

Parasta on työn monipuolisuus, joustavuus sekä se, ettei tylsiä päiviä ole olemassakaan. Töitä saa tehdä mistä käsin tahansa, kunhan ne tulevat tehtyä. Työtehtäväni ovat todella monipuolisia ja saan haastaa itseäni.

Minulla ei ole tyypillistä työpäivää, mutta useimmiten päiväni koostuvat keskusteluista ja palavereista tiimiläisten, asiakkaiden ja toimittajien kanssa. Lisäksi matkustan aika paljon Turku-Helsinki-Salo-Tampere välillä ja puhun paljon puhelimessa, kun kommunikoin eri sidosryhmien kanssa.

Tietokeskuksella on rento meininki ja hyvä henki

Vapaa-ajallani teen kaikenlaista lasteni kanssa sekä ulkoilen ja käyn lenkillä. Talveni ovat kuluneet jo 20 vuotta ringeten erotuomarityöskentelyssä mukana. Viime vuodet olen tehnyt pääasiassa otteluvalvontaa. Erotuomarihommat tuovat mukavaa vastapainoa elämään.

Tietokeskus on mielestäni paras työpaikka, joka minulla on tähän mennessä ollut. Täällä on rento meininki ja hyvä henki, joustavat työolosuhteet sekä innovatiivinen työilmapiiri. Aina uusien asioiden tullessa työntekijät ottavat ne avosylin vastaan ja alkavat kehittämään niitä.

Tietokeskukselle hakeville sanoisin, että jos viihtyy hektisessä työympäristössä ja tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, meille kannattaa hakea töihin. Jos normaalit toimistoajat tuntuvat tylsiltä, täällä on joustavaa ja mahdollisuus työskennellä etänä. Jos tämä kaikki kuulostaa omalta hommalta, kannattaa ehdottomasti hakea meille töihin.

TIETOKESKUS -TOP 3

  1. Työhyvinvointi ja työyhteisö
  2. Joustavuus
  3. Innovatiivisuus ja kehittäminen

 

Kiinnostaako ura Tietokeskuksella? Katso avoimet työpaikkamme:
www.tietokeskus.fi/tyopaikat/