Toimin Tietokeskuksella metsästäjän roolissa, eli teen uusasiakashankintoja ja palvelumyyntiä pohjoisessa. Tulin taloon erilaisten yrityskauppojen kautta. Olen siis toiminut samassa organisaatiossa 2003 vuodesta lähtien, mutta Tietokeskuksen nimissä vasta vuodesta 2017 eteenpäin.

Koko urani olen työskennellyt yritysasiakkaiden kanssa. Työnkuvani muuttui eniten vuosi sitten kesällä, kun otin metsästäjän roolin vastaan. Aikaisemmin pääpaino oli laitemyynnissä, mutta nykyisin työni keskittyy enemmän asiakkaiden kokonaisulkoistukseen ja palvelumyyntiin.

”Tämä ei ole pelkästään tietokoneiden myymistä”

Tekniikan ymmärtäminen yleistasolla on tässä työssä hyödyksi. Asiakkaiden liiketoiminnan tarpeet täytyy myös ymmärtää isossa kuvassa. Silloin myyjä ymmärtää, miten asiat vaikuttavat toisiinsa ja mitkä asiat ovat sidoksissa keskenään. Yleiskuvan hahmottamisen myötä osaan huomioida nykytilanteen asiakkaan ympäristössä. Lisäksi katson yhdessä asiakkaan kanssa mihin suuntaan heidän IT-ympäristöään pitäisi viedä, jotta he saisivat investoinneistaan täyden hyödyn irti.

Metsästäjän roolissa opin asiakkaan toimialasta riippuen eri toiminnallisuuksien painotuksesta ja arvostuksesta. Opin ymmärtämään asiakkaiden liiketoimintaa, ja mihin siinä tulee kiinnittää eniten huomiota. Tämä ei ole pelkästään tietokoneiden myymistä asiakkaalle. Minun täytyy myös tietää, mitä palvelua käytetään missäkin kohtaa heidän liiketoimintaansa, jotta saamme aikaan parhaita tuloksia.

Millainen on metsästäjän työpäivä?

Työssäni parasta ovat hetket, kun saamme hyvässä hengessä keskustelut avattua asiakkaan kanssa, ryhdymme käymään yhdessä asioita läpi ja suunnittelemaan tulevaa. Parasta ovat keskustelut asiakkaiden kanssa.

Minulla ei ole varsinaista tyypillistä työpäivää, mutta usein päiväni koostuvat sähköpostien käsittelystä ja lisäksi mietin uusia ja parempia ratkaisuita siihen, miten yhteistyötä voitaisiin kehittää entistä paremmaksi vanhojen asiakkaiden kanssa. Muuten uuden työnkuvan puitteissa uusasiakashankinnoissa mietin oikeanlaisia asiakkaita ja oikeaa tapaa lähestyä heitä. Aina on myös tarjouksia, joita täytyy työstää ja viedä eteenpäin.

Tyyli vapaa, kunhan työt tulevat tehtyä

Vapaa-ajalla olen paljon perheeni ja koirani kanssa. Harrastan pitkän matkan juoksua sekä aina tilaisuuden tullen käyn pelaamassa jääkiekkoa.

Tietokeskus on miellyttävä työpaikka, sillä päivittäistä tekemistä ei ohjata liikaa. Asiat saa tehdä omalla tyylillä ja tavalla, kuhan ne tulevat tehtyä. Pidän siitä, että tämä on paikasta ja ajasta riippumaton työ, eli halutessaan voi pitää etäpäiviä.

Toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tulemaan Tietokeskukselle töihin. Meillä on loistava tuotetarjooma sekä toimivat prosessit. Ilmapiiri on rento ja asioita saa tehdä omalla tyylillään. Näitä asioita itse arvostan työssäni suuresti.

TIETOKESKUS – TOP 3

  1. Palvelut ja niiden laatu
  2. Hyvä ilmapiiri ja työhenki
  3. Vapaus tehdä töitä omalla aikataululla ja tyylillä

 

Kiinnostaako ura Tietokeskuksella? Katso avoimet työpaikkamme:
www.tietokeskus.fi/tyopaikat/