Pilvipalveluiden käyttöönotto on usein vaivatonta ja niitä jalkautetaan yrityksiin nopealla syklillä. Selusta kannataa kuitenkin varmistaa ja valjastaa pilven tietoturvaominaisuudet johdetusti hyötykäyttöön alusta alkaen.

M365-paketin tietoturvaominaisuudet riippuvat aina käytössä olevasta lisenssitasosta, mutta jo M365 Business sisältää ison repun tuotteita, joilla voidaan suojata käyttäjien identiteettejä, salata tietoja ja keskittää kirjautumisia Azure AD identiteettiin.

Palvelupaketit tietoturvan kehittämiseksi:

Käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena ainoa suoja yrityksesi tiedoille O365-pilvessä. Conditional Access MFA (Multi-factor Authentication) eli monivaiheinen tunnistautuminen tuo tähän merkittävää lisäturvaa. Tyypillisin tapa on kysyä lisävahvistusta kirjautumiselle tekstiviestillä tai applikaatiolla käyttäjän puhelimesta. Ratkaisua voi laajentaa käyttötapaukset huomioiden esimerkiksi vain luotetuilla laitteilla tai luotetusta sijainnista kirjautumiseen.

Samalla mekanismilla voidaan suojata myös useita On-Premise -ratkaisuja IT-ympäristössäsi.

Kehitä omassa ylläpidossasi olevan M365-ympäristösi tietoturvaa hallitusti pala kerrallaan. Konsulttimme johtamassa työpajassa opetellaan tietoturvatuotteiden -ja ratkaisuiden käyttöönottoa, käyttöä ja hallintaa ”Learn-by -doing” -periaatteella, jossa osaaminen siirtyy samalla organisaatiosi avainhenkilöille. Opit samalla toimimaan oikealla tavalla tietoturvaepäilyn tai -uhan ilmaantuessa.

Microsoft Business Premium -lisenssien vaihto M365 Business -tuotteisiin ei yksistään riitä käyttäjien identiteetin suojaamiseen. Lisenssin tarjoamat tietoturvaratkaisut on otettava hallitusti ja johdetusti käyttöön, jotta toivottu suojaustaso voidaan saavuttaa.

Conditional Access MFA

  • Käyttäjäidentiteettien ja kirjautumisten suojaaminen

O365 ATP

  • Sähköpostiliikenteen, liitteiden ja linkkien suojaaminen
  • Kalasteluviestien estäminen / vähentäminen

Sähköpostin salaus (AIP)

  • Sähköpostin sisällön suojaaminen

Käyttäjätunnusten ja salasanojen määrä voi paisua tänä päivänä melkoiseksi. Helpota loppukäyttäjien arkea Active Directory-kertakirjautumisella.

SSO (Single Sign-on) -ratkaisuun liitetyt sovellukset hyödyntävät kerran tehtyä tunnistautumista, jolloin käyttäjätunnusta ja salasanaa ei tarvitse luoda/syöttää jokaiseen sovellukseen (esim. CRM, ERP, kululaskutyökalu) erikseen. Työaikaa säästyy useiden eri salasanojen vaihtamiselta ja tietoturva paranee.

Azure AD tarjoaa SSO-palvelut lukuisiin eri pilvipalveluihin. Toteutamme ne yhdessä sovellustoimittajan kanssa.

AIP:lla voidaan salata tiedostoja niin, että tiedosto itse tietää kuka sen saa avata ja missä. Palvelun käyttöönotto tulee tehdä hallitusti ja suunnitelmallisesti.

Konsultointipalveluiden kaikki hinnat alv. 0%. Palvelun toimitusaika ja tarkka sisältö sovitaan tilauksen yhteydessä. Mahdolliset matka- ja majoituskulut veloitetaan erikseen.

Olisiko aika parantaa yrityksesi tietoturvaa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme yhteyttä:

Mikael Eerola 040 573 8322 mikael.eerola@tietokeskus.fi