Talouden heikko suhdanne ja yleinen epävarmuus ovat leimanneet Suomessa niin yritysten kuin julkishallinnonkin näkymiä. Nopeaa käännettä parempaan ei ole näköpiirissä. Nämä ilmiöt vaikuttavat myös Tietokeskukseen.

Kannattavuuden parantamiseksi ja pitkän aikavälin kilpailukyvyn varmistamiseksi Tietokeskus käynnistää tehostamisohjelman, jossa tarkastellaan kiinteitä kustannuksia ja kehitetään toimintaa.

Tietokeskuksella vuosi 2023 ei ollut tavoitteiden mukainen; vertailukelpoinen liiketulos heikkeni emmekä kasvaneet toivotulla tavalla. Markkinatilanne ICT-alalla tulee jatkumaan haasteellisena. Tästä syystä Tietokeskuksen on välttämätöntä sopeuttaa kustannusrakennetta vastaamaan markkinatilannetta. Kehitämme ohjelman avulla tehokkuutta, poistamme yritysjärjestelyistä syntyneitä päällekkäisiä toimintoja ja uudelleen organisoimme tekemistä”, toteaa Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen.

Osana tehostamisohjelmaa Tietokeskuksessa on käynnistetty muutosneuvottelut, joissa käsitellään suunniteltuja toimenpiteitä. Muutosten arvioidaan johtavan henkilöstön vähentämistarpeeseen. Suunnitelluilla toimenpiteillä ei ole vaikutuksia asiakkaille tuotettuihin palveluihin, sopimuksellisiin velvoitteisiin tai Tietokeskuksen missioon olla paikallisesti läsnä Suomessa, siellä missä asiakkaammekin ovat.

Lisätietoa:

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi
puh. +358 40 5109117

 

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Työllistämme 500 ammattilaista 15 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 130 miljoonaa euroa.