Moni aktiivista elämää viettävä tietotyöläinen miettii, millaiset kuulokkeet palvelisivat parhaiten omaa elämäntyyliä. Millaisten kuulokkeiden kanssa etäpalaverit onnistuvat häiriöttä, ja millaiset kuulokkeet on helppo ottaa mukaan salille tai työmatkoille? Hyvät nappikuulokkeet mikrofonilla, totta kai!

Työkäyttöön suunnitellut nappikuulokkeet ovat vielä kohtuullisen harvinainen näky, mutta parhaimmillaan ne tarjoavat erinomaisia ominaisuuksia erityisesti työssään ja vapaa-ajallaan paljon liikkuville käyttäjille. Ne mahdollistavat työhön syventymisen hälyisässäkin paikassa, jolloin esimerkiksi paikasta toiseen siirtymiset voi käyttää tehokkaasti hyödyksi (ja lähtemään toimistolta kenties hieman aikaisemmin🤞) Nappikuulokkeiden kiistattomiin etuihin kuuluu myös huomaamaton design, joten et näytä niitä käyttäessäsi ainakaan toimistokarkurilta. 🤓

Koostimme listan muutamista keskeisistä ominaisuuksista, jotka erottavat nappikuulokkeiden jyvät akanoista sujuvan työnteon näkökulmasta. Tässä keskeisimmät 👇 

1. Äänenlaatu

Ammattilaisnappikuulokkeissa, kuten juuri markkinoille tulleissa Jabran Evolve2 Budseissa, on laadukkaat mikrofonit ja ne minimoivat taustahälyä, jolloin työpalavereihin voi osallistua sujuvasti vaikkapa lentokentältä tai lenkkipolulta. Linjoille välittyy vain se mitä sinne on tarkoitettu, eli käyttäjän puheääni. Häiriöttömät linjat vähentävät paitsi omaa, myös kollegoiden virtuaaliväsymystä, kun ei tarvitse kuunnella tuulen puurouttamaa puhetta, lentokentän kuulutuksia tai kotikonttorin kolinoita.

Langattomien kuulokkeiden teknologia menee hurjaa vauhtia eteenpäin juuri äänenlaadun osalta. Esimerkiksi verrattuna aiempaan Jabran työkäyttöön tarkoitettuun nappikuulokemalliin Evolve 65t tuulimelun vaimennus on kehittynyt edistyksellisemmäksi ja Evolve2 Buds tarjoaa myös säädettävän aktiivivastamelutoiminnon. 

2. Kaksoisliitäntä

Kaksoisliitäntä samanaikaisesti tietokoneeseen ja toiseen Bluetooth-laitteeseen mahdollistaa esimerkiksi puheluun vastaamisen kesken etäpalaverin ilman, että yhteys etäpalaveriin katkeaa. Siirtyminen laitteiden välillä on saumatonta ja työnteko helpottuu. 

3. Teams-yhteensopivuus

Monella yrityksellä on vaatimuksena käyttää Teams-sertifioituja kuulokkeita, minkä avulla voidaan minimoida IT:lle menevät tiketit teknisiin ongelmiin liittyen. Kuluttajakäyttöön tarkoitetuilla kuulokkeilla ei Teams-sertifikaatteja ole. Tämä onkin yksi keskeisimmistä eroista kuluttajakuulokkeiden ja ammattilaiskuulokkeiden välillä.

Teams-yhteensopivuus tarkoittaa käytännössä sitä, että tietokone tunnistaa kuulokkeet oletusarvoiseksi videoneuvottelun äänilähteeksi sekä omaa Teams-painiketta, josta avataan videoneuvottelun odotusnäkymä ja vastataan saapuvaan Teams-puheluun.

Haluatko kuulla Microsoft Teamsin parhaista uusista ominaisuuksista? Kuuntele webinaaritallenne.

4. Akunkesto

Akunkesto on parantunut uusissa langattomissa kuulokkeissa merkittävästi. Jabran ammattilaiskuulokkeissakin on tultu pitkä matka edellisestä mallista: Kun aiempi malli Jabra Evolve 65t tuli markkinoille, niin sen akku kesti 15 tuntia. Latauskoteloa käytettäessä Evolve2 Buds ‑kuulokkeiden akku kestää jopa 33 tuntia, ja huippunopea lataustoiminto antaa sinulle tunnin kuunteluaikaa vain viiden minuutin latauksella. Jabra Evolve 2 Budsit ladataan USB-kaapelilla tai lisävarusteena saatavan langattoman Qi-sertifioidun laturin avulla.

5. Muut tekniset herkut

Laadukkaat ammattilaiskuulokkeet mahdollistavat myös multitaskauksen. Esimerkiksi Jabran Evolve2 Budseilla voit käyttää vain yhtä kuulokenappia tai hyödyntää Jabran Hearthrough-teknologiaa, jos sinun tarvitsee vain kuunnella tai satunnaisesti kommentoida kokousta. Aika kätevää. 💎

Jopa 30 metrin langattoman kantaman avulla käyttäjä on vapaa poistumaan tietokoneen äärestä palaverin aikana vaikkapa kahvikoneelle tai lähetystä vastaanottamaan ilman, että yhteys palaveriin katkeaa. 

Taskukokoista teknologiaa liikkuvaan arkeen 

Tämän päivän työarki on usein liikkuvaa, ja päivän aikana suhataan kodin, toimiston ja muiden lokaatioiden välillä. Monelle perinteinen työkäyttöön tarkoitettu sangallinen kuuloke voi olla liian järeä ja isokokoinen mukana kuljetettavaksi. Esimerkiksi jos työhön liittyy paljon paikasta toiseen siirtymisiä tai työmatkoja, voi kuulokkeen koolla olla paljon merkitystä. Tällaiselle käyttäjälle helposti mukana kulkevat taskukokoiset kuulokkeet – joita voi joustavasti hyödyntää myös vapaa-ajan askareissa – ovat paras valinta, tinkimättä kuitenkaan ammattilaiskuulokkeiden ominaisuuksista.

Voit hankkia itsellesi Evolve2 Budsit vaikkapa Tietokeskuksen verkkokaupasta.

Nautinnollisia kuunteluhetkiä! ✨

Jabra

Christoffer Fagerstedt

Christoffer Fagerstedt toimii Suomen Jabralla Enterprise Solutions -yksikössä vastaten nimetyistä kumppanuuksista, tavoitteenaan mahdollistaa sujuvampi hybridityöarki yrityksissä laadukkaiden ääni- ja videoteknologiaratkaisujen avulla.