Tietokeskus on laskenut koko toimintansa hiilijalanjäljen (scope 1, 2 ja 3) GHG-protokollan mukaisesti vuodesta 2022 lähtien. Vuonna 2023 Tietokeskus asetti tavoitteekseen vähentää omasta toiminnasta syntyneitä suoria päästöjä vähintään 10%.

Tietokeskus ylitti tavoitteen merkittävästi vähentämällä omasta toiminnastaan syntyneitä päästöjä 26 %. Päästövähennykset saavutettiin pääosin uusimalla energiaratkaisuja lämmityksessä sekä vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Ympäristötavoitteiden perustana toimii ympäristöpolitiikka, joka mahdollistaa myös Tietokeskuksen asiakkaita vähentämään oman toimintansa ympäristövaikutuksia.

”Asiakkaidemme kiinnostus IT-toimintoihin liittyvien päästöjen vähentämiseen on kasvanut merkittävästi. Olemme sitoutuneet tuottamaan yhä vastuullisempia IT-palveluja sekä innovoimaan uusia, kestävämpiä ratkaisuja asiakkaillemme” sanoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen.

Tietokeskuksen sitoutuminen vastuullisemman IT-alan puolesta on tuottanut tulosta. Sertifioitu laatu- ja ympäristöjohtamisjärjestelmä ISO 9001- ja ISO 14001 varmistavat pitkäjänteisen vastuullisuustyön ja ympäristötavoitteiden saavuttamisen.

”Vuonna 2023 kierrätimme kierrätyspalvelumme kautta 26 000 laitetta, mistä valtaosa päätyi uusiokäyttöön uudelle loppukäyttäjälle. Kierrätyspalvelumme on yksi monista ympäristötoimistamme ja merkittävä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta.” Lipiäinen sanoo.

Lisätiedot

Janne Lipiäinen
toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
040 510 9117
janne.lipiainen@tietokeskus.fi

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Palvelemme asiakkaitamme 16 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 130 miljoonaa euroa.