Kotimainen ICT-palveluyhtiö, Tietokeskus, ostaa Pohjanmaalla toimivan Databrosin. Tietokeskus toimii valtakunnallisesti, mutta panostaa paikalliseen läsnäoloon 16 toimipisteensä kautta. Databros on Pohjanmaan ICT-palveluiden markkinajohtaja, ja kaupan myötä alueen palvelutarjontaa päästään monipuolistamaan entisestään.

Tietokeskus Finland Oy on Suomen johtava ICT-palveluita tarjoava valtakunnallinen yritys. Se on erikoistunut palvelemaan etenkin pk-yrityksiä ja julkisen hallinnon toimijoita. Tietokeskus toimii tällä hetkellä 16 paikkakunnalla ja sen palvelut kattavat koko Suomen. Databros Services Oy puolestaan toimii Pohjanmaalla ja palvelee Tietokeskuksen tavoin etenkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin asiakkaita.

Tietokeskus on ostanut Databrosin koko osakekannan. Kauppa ei vaikuta olemassa oleviin asiakassuhteisiin.

– Olemme valtavan iloisia siitä, että pääsemme Tietokeskuksessa vahvistamaan läsnäoloamme Pohjanmaalla ja saamme 33 uutta kovan luokan ammattilaista osaksi tiimiämme, Tietokeskus Finland Oy:n toimitusjohtaja Janne Lipiäinen sanoo.

– Databros on alueellaan markkinajohtaja ja sillä on erittäin tyytyväinen ja lojaali asiakaskunta. Nämä tekijät yhdistettynä henkilöstön vankkaan ammattitaitoon tekivät meihin suuren vaikutuksen, Lipiäinen jatkaa.

Kauppa merkitsee alueen palvelutarjonnan monipuolistumista

Tietokeskuksella on huomattu, että suomalaiset organisaatiot ostavat mieluusti ict-palveluita tutuilta, paikallisilta toimijoilta. Tämän ajatuksen ympärille se on rakentanut palveluliiketoiminnan ja valtakunnallisen asiantuntijaverkoston, vahvasti paikalliseen läsnäoloon panostaen. Kun taustalla on isompi organisaatio, voidaan paikallista palvelua tarjota laajan ja osaavan taustaorganisaation tuella.

– Asiakkaillemme tämä on selkeä etu, mutta myös työntekijöillemme mahdollisuus kasvaa ja kerryttää omaa osaamistaan laajasti, Lipiäinen kertoo.

Tietokeskuksen palveluksessa työskentelee kaupan jälkeen yhteensä 500 asiantuntijaa ympäri Suomen. Tämä tarjoaa Databrosin nykyisille asiakkaille entistä kattavampaa osaamista ja uusia, etenkin pienten ja keskisuurten organisaatioiden tarpeisiin suunniteltuja palveluita.

– Tutut paikalliset asiantuntijat palvelevat asiakkaita edelleen, mutta he saavat kollegoikseen koko joukon maamme parhaita asiantuntijoita, Lipiäinen sanoo.

Myös Databrosilla iloitaan yrityskaupan tuomista mahdollisuuksista sen nykyisille asiakkaille ja henkilöstölle.

– Asiakkaat ovat olleet meille aina kaikki kaikessa, mikä on näkynyt todella korkeana asiakastyytyväisyytenä. On hienoa, että tietokeskuslaisina meillä on takanamme entistä vankemmat hartiat, roppakaupalla uutta osaamista ja laajempi palveluportfolio nykyisille ja tuleville asiakkaillemme, Databros Services Oy:n toimitusjohtaja Harri Vuolle sanoo.

Lisätiedot

Janne Lipiäinen
toimitusjohtaja, Tietokeskus Finland Oy
040 510 9117
janne.lipiainen@tietokeskus.fi

Harri Vuolle
toimitusjohtaja, Databros Services Oy
040 504 3179
harri.vuolle@databros.fi

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Palvelemme asiakkaitamme 16 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2023 oli noin 130 miljoonaa euroa.

Databros on pohjalainen tietotekniikan asiantuntija vuodesta 2006. Tarjoamme asiakkaillemme kattavia IT-ratkaisuja, joihin kuuluvat työkalut, laitteet ja palvelut. Palvelemme asiakkaitamme Pohjanmaalla 33 ammattilaisen voimin. Databros Services Oy:n liikevaihto vuonna 2023 oli noin 9 miljoonaa euroa.