Artikkeli päivitetty 28.2.2023

Jaoimme Microsoft 365 -tuotteet kolmeen kategoriaan, jotta voit kätevästi perehtyä yrityksellesi relevantteihin tuotteisiin:

  1. M365 työasematuotteet
  2. M365-tuotteet alle 300 hengen yrityksille
  3. M365-tuotteet yli 300 hengen yrityksille

1. M365 työasematuotteet 🖥

Tämän kategorian alle putoaa oikeastaan vain yksi tuote, mutta kyseessä onkin melkoisen kätevä paketti.

Microsoft 365 Apps for Enterprise

Office 365 Apps for Enterprise on työasematuote jonka hankkimalla saat käyttöoikeuden Wordiin, Exceliin, Powerpointiin, Outlookiin ja Teamsiin. Tuotteen käyttäjänä saat aina viimeisimmät ominaisuudet ja tietoturvapäivitykset käyttöösi. Käyttöoikeus sisältää tuotteen asentamisen viiteen työasemaan.

Apps for Enterprise on sen verran peruskauraa että se tulee monen muun paketin kyljessä mukana tai sitten moni yritys päätyy joka tapauksessa hankkimaan sen erikseen mikäli verkossa asuvat Office-tuotteet eivät riitä yrityksen käyttöön.

2. M365-tuotteet alle 300 hengen yrityksille 👤

Tämän kategorian tuotteet soveltuvat pk-yrityksille joissa työskentelee maksimissaan 300 henkeä.

Microsoft 365 Apps For Business

Microsoft 365 Apps for Business on sopiva paketti pienyrityksille, jotka tarvitsevat Office-paketin sekä työasemaversiona että pilvessä. Lisäksi sen mukana tulee Onedrive for Business -tallennustilaa pilvessä. Lisenssi ei kuitenkaan sisällä käyttöoikeutta Sharepointiin, sähköpostiin tai Teamsiin.

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic on tuote joka tarjoaa tärkeimmät perusominaisuudet huokeaan hintaan. Saat sen kautta käyttöösi 50 gigabittiä tallennustilaa, sähköpostilaatikon, yhden teratavun Onedrive for Business -kotihakemiston tallenustilaa pilvessä sekä käyttöoikeuden  Wordista, Excelistä ja Powerpointista web-versioihin. Lisäksi saat käyttöösi useita tuottavuustyökaluja, kuten Formsin, Streamin ja Teamsin.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard on paranneltu versio aiemmin mainitusta Microsoft 365 Business Basicista. Käytännössä se tarkoittaa sitä että saat tämän kaverin kyljessä käyttöösi myös Microsoft 365 Apps for Enterprise -tuotteen eli voit asentaa Officen työasemasovellukset viiteen työasemaan. Lisäksi lisenssi sallii myös Microsoft Bookingsin käytön, jonka avulla voit rakentaa web-pohjaisen ajanvarausjärjestelmän.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium tarjoaa nimensä mukaisesti käyttäjälleen silkkaa priimaa. Paketin hinnalla saat käyttöösi Microsoft 365 Business Standardin herkut (web-pohjaiset työkalut + työasemapaketin).

Näiden lisäksi myös tietoturva ja hallittavuus harppaavat ison askeleen eteenpäin verrattuna aiempiin tuotteisiin, ja saat samalla käyttöösi Windows 10 -lisenssin, Office 365 Advanced Threat Protection -tuotteen sekä Intune-laitehallinnan. Microsoft 365 Business Premium sisältää täyden Azure AD Premium P1 -toiminnallisuuden, joten käyttäjänä saat hinnalle todellakin vastinetta.

3. M365-tuotteet yli 300 hengen yrityksille 👥

Tämän kategorian tuotteet on suunniteltu Enterprise-yrityksille, joissa työskentelee enemmän populaa kuin mihin aiemman kategorian tuotteet taipuvat.

Microsoft 365 F1

F1 on tarkoitettu käyttäjille, jotka eivät tarvitse työssään sähköpostilaatikkoa. Sen sijaan se sisältää hallintatuotteet eri mobiililaitteille sekä identiteetin ja datan suojaamiseen liittyvät käyttöoikeudet. Viestintään F1:ssä käytetään meilin sijaan Teamsia, Yammeria, Sharepointia ja näihin liittyen myös Planneria ja Streamia (nauhoitettuihin kokouksiin). Tämä lisenssi sopii siis erityisen hyvin liikkuvalle työntekijälle joka kuluttaa dokumentteja mutta ei luo niitä.

Microsoft 365 F3

F1 ominaisuuksien lisäksi F3 sisältää myös mailiboksin, Onedrive tallennustilan sekä mahdollisuuden luoda ja muuttaa dokumentteja web-pohjaisella Officella.

Microsoft 365 E3

Microsoft 365 E3 on tietotyöläisen peruspaketti isomman yrityksen tarpeisiin. Tuote sisältää kaikki Office-työkalut peruskäyttöön, oleellisimmat välineet hallintapuolelle sekä tärkeimmät tietoturvaominaisuudet. E3-lisensseissä on lisäksi on-prem -tuotteiden käyttöoikeus, joten pilvipalveluiden rinnalla voit hyödyntää myös hybridiympäristöjä ja pitää toisen jalan oman palvelimesi puolella.

Microsoft 365 E5

Microsoft 365 E5 on laajin pakettivaihtoehto, joka sisältää kaikki Microsoftin pilvituotteet hallintaan, tietotyöskentelyyn ja tietoturvaan. E3-ominaisuuksien lisäksi tuotteet sisältävät myös automaatiota joka helpottaa IT:n reagointia eri tilanteissa, esimerkiksi identiteetinhallinnassa. Tuotteen mukana tulee myös täydellinen Defender ATP jonka avulla siirryt työasemien suojaamisessa passiivisesta valvonnasta proaktiiviseen suojaukseen.

Tarvitsetko apua M365-ympäristön kehitykseen? Lue lisää M365-palveluistamme.

M365-PALVELUT

Tarvitsetko apua M365-ympäristön kehitykseen tai lisenssioptimointiin?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!