Microsoft 365 Business on PK-yrityksille suunnattu, pilvipohjainen IT-kokonaisratkaisu, joka sisältää tuotteita niin tuottavuuteen, laitehallintaan kuin turvallisuuteenkin liittyen.

Microsoft 365 Business Premium tarjoaa nimensä mukaisesti premiumia koko rahan edestä. Katsotaanpa, mitä herkkuja paketti sisältää.

Tuottavuus nousuun laajalla pilvipalvelukattauksella

Microsoft 365 Business Premium sisältää Microsoft 365 Business Standard  -tuotepaketin. Paketin käyttäjä saa avukseen laajan valikoiman pilvipohjaisia työkaluja, joita voi käyttää selaimella, työasemalla tai mobiililaitteella.

Paketista löytyy mm. 50 gb Exchange Online -sähköpostilaatikko, teran kokoinen Onedrive for Business -pilvisäilytystila henkilökohtaisille tiedostoille sekä Teams tehokasta tiimityöskentelyä varten. Pakettiin kuuluu myös Yammer, online-lomaketyökalu Forms, Bookings-ajanvarausjärjestelmä, projektisuunnittelutyökalu Planner sekä Stream-videoportaali. Myös Power Automate ja PowerApps kuuluvat lisenssiin.

Käyttäjä voi myös asentaa Microsoft 365 Apps for Business -työasemapaketin korkeintaan viiteen työasemaan. Paketti sisältää Accessin, Outlookin, PowerPointin, Wordin, Excelin, OneNoten sekä Publisherin.

Microsoft 365 mahdollistaa ajasta, paikasta ja laitteesta riippumattoman työskentelyn, joten käyttäjä pääsee organisaation tiedostoihin ja yritysdataan monella eri tavalla. Käyttäjä voi käyttää joko työasematuotteita, käyttää tietoja selaimella tai ladata mobiililaitteeseensa (iOS, Android) ilmaiset sovellukset, joiden avulla hän pysyy ajan tasalla myös liikkeellä ollessaan. Tämä kaikki mahdollistaa tehokkaamman ja mobiilimman työkulttuurin.

Paketti kasassa myös tietoturvan osalta

Globaalisti skaalautuvat tietoturvatuotteet ovat mobiilissa, pilvipohjaisessa työkulttuurissa tärkeässä roolissa.  Microsoft 365 Business Premium sisältääkin monia tuotteita, joilla käyttäjien ja tiedon turvallisuus voidaan turvata.

Azure Active Directory P1 -lisenssin sisältämiä ominaisuuksia on jo aikaisemmin lisätty Microsoft 365 Business Premiumiin, mutta nyt Azure AD Premium P1 kuuluu hintaan täysimääräisenä tuotteena. Microsoft 365 Business Premiumin ylläpitäjät voivatkin käyttää useita edistyneitä tekniikoita ympäristön turvaamiseen.

Lue, kuinka pk-yritys voi laittaa tietoturvansa kuntoon M365-ympäristössä.

Laitehallinta pilvessä, check

Laitepuoltakaan ei ole kokonaisuudessa unohdettu. Käyttäjä saa lisenssin myötä käyttöoikeuden Windows 10 Business -käyttöjärjestelmään. Lisenssi sisältää käyttöoikeuden Intuneen, pilvipohjaiseen laitehallintaan, jonka avulla voidaan hallita niin yrityksen Windows 10 -työasemia, kuin myös Android ja iOS -mobiililaitteita.

Ylläpitäjä voi keskitetysti asentaa laitteisiin sovelluksia, määrittää asetuksia ja vaikkapa tarvittaessa tyhjentää laitteen, mikäli se pääsee katoamaan. Eikä sovi unohtaa myöskään Autopilot -ominaisuutta joka helpottaa Windows 10 -tyäasemien käyttöönottoa.

Microsoft 365 Business Premium ei ole siis vain pilvitallennustila vaan se tarjoaa kokonaisen infrastruktuurin vaativampaankin käyttöön.

Pakettiin kuuluu vielä paljon muutakin, mitä emme tässä käsitelleet (esim. dynaamiset ryhmät, Shared computer activation, Application proxy) joten puhumme tuotteesta, jonka hinta-laatusuhdetta on vaikea ohittaa.