Firmojen konesaleissa on kiinni paljon rautaa ja rahaa. Palvelinohjelmistojen, järjestelmien ja laitteiden lisäksi yrityksillä on resursseja, joilla on henkilötunnus ja lempiruoka – IT-ammattilaiset. Tällä porukalla on osaamista, jota koneilta ei löydy: luovuus, innovointikyky, suunnitelmallisuus, ja kehittämisen ja kehittymisen tarve.

Sinun ei kannata tuhlata asiantuntijoiden aikaa konesalin peruskaluston pyörittämiseen ja räätälöityjen ratkaisujen jatkuvaan tekohengittämiseen. Koneiden työt kannattaa jättää koneille ja antaa ihmisten käyttää aivojaan. Modernissa konesalissa tehdään juuri näin.

Liiketoiminta pyörii konesaleissa

Tietohallinto ei ole liiketoiminnan ulkopuolella oleva saareke, vaan sen moottori. Maapallolla lienee vain harvoja kolkkia, joihin sähköiset kanavat eivät olisi löytäneet tietään.

Yrityksesi toiminnan pitäisi tuottaa mielihyvää sekä asiakkaille että osakkeenomistajille. Siksi tuotteita ja palveluita pyörittävän infran pitää olla tehokasta niin kustannuksiltaan kuin toiminnallisuudeltaan. Huolehdi siitä, että moottorissa on riittävästi tehoja.

Pitkittyneet katkokset ovat turha kuluerä

Viriteltyjen ja itse räätälöityjen konesalihimmeleiden kanssa säätäminen tarkoittaa usein huoltokatkoja. Kun konesali pysähtyy, palvelu pysähtyy. Jokainen minuutti maksaa rahaa liiketoiminnalle.

Syntyy myös välillisiä kustannuksia. Huoltokatkot pitää suunnitella ja viestiä, ja ennen kaikkea varmistaa, että asiakkaat eivät ole tekemässä ison rahan ostoksia vaikkapa verkkokaupassa juuri sillä hetkellä kun töpseli vedetään hetkeksi pois seinästä.

Jos huoltokatko ennakoimattomasti venyykin, asiakkaiden harmituksen asianmukaiseen hoitoon pitää pistää erityisesti paukkuja. Näin firman muille tukipalveluille valuu tekemistä, joka on pois heidän päätehtävästään. Sekin maksaa rahaa. Jos asiakkaasi pettyy liian usein, hän alkaa katsella uusia vaihtoehtoja.

Standardoiduista ratkaisuista tehoa ja kustannussäästöjä

Jotta räätälöiden rakennetusta konesalista ei kasvaisi riskiä liiketoiminnalle, pitää ymmärtää, missä riski piilee.

Vilkaisemalla kirjanpitoa voit selvittää, kuinka monelta toimittajalta ratkaisuja ostetaan. Kun konesali on rakennettu räätälöitynä palapelinä, se ei huomioi sitä, että eri toimittajien tarjoamat päivitykset ja uudet palvelutuotteet tulevat markkinoille vähän eri aikaan ja vähän eri ratkaisuin.

Yrityksesi asiantuntijat joutuvat silloin sovittelemaan paloja yhteen ja miettimään, miten päivitys A vaikuttaa asiaan B ja mitä jos kohta tulee päivitys C, jonka takia järjestelmä D pitää ajaa vuorokaudeksi alas? Pitäisikö lykätä koko hommaa? Kun päivitysvelka kasvaa, toimintavarmuus hapertuu.

Eikö olisi helpompaa, jos tärkeät päivitykset tulisivat ajetuksi ajallaan niin, että yhteentoimivuus olisi jo etukäteen mietitty?

Dellin VxRail toimii juuri näin. Se on konesali-infrastruktuuriratkaisu, jossa kaikki keskeiset konesaleissa tapahtuvat osa-alueet toimivat yhteen. Dellin insinöörit testaavat ja testaavat vielä uudelleen kaikki sen kautta ajettavat päivitykset niin, että huoltokatkoajat minimoituvat: Dell vastaa toimintavarmuudesta.

VxRailin käyttöönotto ei ole vaikeaa. Tietokeskuksen tiimi auditoi nykytilan ja auttaa suunnittelemaan muutoksen. VxRail-laitteisto tuodaan suoraan oikeaan osoitteeseen, ja nykyiset työkuormat siirretään vanhasta alustasta siihen VMware-virtualistointiympäristön kautta. Helppoa kuin heinänteko. Sertifioinnit ja muut kultatähdet säilyvät ennallaan, joten niiden uusimisesta ei aiheudu lisäkustannuksia.

VxRail tarjoaa automatisoidun alustan liiketoimintasovelluksillenne ja yhdistää erilliset resurssit yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tietokeskuksen tiimi kalenteroi kanssasi päivämäärän, kun yrityksesi siirtyy moderniin konesaliin.

IT-transformaatio maksaa itsensä takaisin

Digitalisaatio on usein rummunpärinän säestämää konsulttipuhekieltä. Käytännössä se tarkoittaa, että enemmän asioita tehdään sähköisissä järjestelmissä standardoidulla tavalla. Digitalisaatio edellyttää kuitenkin toimivaa tiedonhallintaa. Tarvitaan siis myös IT-transformaatio: moderni, yhteentoimiva konesali.

VxRail helpottaa elämää, kun siirtymät on valmiiksi mietitty. Kun VxRailin kautta ajettavat päivitykset ja niiden yhteentoimivuus on suunniteltu ja testattu, ykköset ja nollat pysyvät siellä missä niiden pitääkin olla. IT-ammattilaisten aika ei mene niiden paimentamiseen, vaan osaamista voidaan suunnata tulevaisuudenvisioihin, antaa aivojen ruksuttaa uusia suunnitelmia liiketoiminnan eduksi.

Kun tietohallinnon prosessit viilataan ja tuodaan moderniin konesaliin, investointi maksaa itsensä takaisin noin vuodessa. Sen jälkeen viivan alle katsominen hymyilyttää entistä enemmän.