”Pääasiassa hankimme palveluna päätelaitteet, eli maksamme niistä käyttäjämäärän mukaan kuukausihintaa.”

Ala kuin ala tarvitsee arkensa tueksi tietotekniikkaa. ”Meidän työssämme tarvitaan päätelaitteet, internetyhteydet ja palvelimet, joilla pyöritetään tyypillisiä sähköposteja, Skypeä ja Teamsia. Lisäksi toiminnanohjausjärjestelmät ja suunnittelijoiden 3D-mallinnusohjelmat ovat meidän päivittäisiä työkalujamme”, kuvailee Pohjoismaisen Solumuovin tuotantoinsinööri, Joni Kotro.

Solumuovitehdas hyödyntää Tietokeskusta monenlaisiin IT-tarpeisiin. ”Tietokeskus pitää huolta meidän palvelimistamme, niiden ylläpidosta ja päivityksistä sekä vikatilanteiden ennaltaehkäisystä. Saamme Tietokeskukselta teknistä tukea ja konsultointia oikeastaan ihan kaikkiin IT-asioihin. Lisäksi pidämme tietoturvakoulutuksia ja teemme riskikartoituksia. Eli monenmoista projektia on näihin vuosiin mahtunut”, Kotro kertoo.

IT-palveluita myös kuukausihinnalla

Nyt reilun vuoden verran Pohjoismainen Solumuovi on hankkinut IT-ratkaisuja myös palvelumallilla eli kuukausivelotteisena pakettina. ”Pääasiassa hankimme palveluna päätelaitteet, eli maksamme niistä käyttäjämäärän mukaan kuukausihintaa. Lisäksi meillä on help desk -palvelu käytössämme”, Kotro kertoo.

”Palvelumallista on monenlaisia hyötyjä. Ensinnäkin se helpottaa budjetointia merkittävästi, kun IT-kulut voi hinnoitella tarkasti työntekijämäärän ja kiinteän kuukausihinnan mukaan. Toisaalta se tuo myös paljon joustavuutta. Jos liiketoiminnassa tulee muutoksia suuntaan tai toiseen, niin kuukauden varoitusajalla myös palvelu skaalautuu samaan suuntaan. Tietysti se on myös iso etu, että asiakkaalla on aina uusimmat ja ajantasaiset laitteet käytössään ja ne toimivat moitteetta”, selvittää Tietokeskuksen vastuumyyjä Markus Murto.

Niin pitkä historia, ettei sen alkua muista enää

Tietokeskus on auttanut IT-asioissa niin kauan, ettei yhteistyön alkua enää edes muista. ”Pohjoismainen Solumuovi on ollut asiakkaana kauemmin, kuin minä olen ollut Tietokeskuksella töissä”, toteaa Murto. ”Tietokeskus oli meidän kumppanimme jo silloin, kun minä aloitin näissä tehtävissä yli yhdeksän vuotta sitten”, vahvistaa Kotro.

Pitkän yhteistyön salaisuus on joustava toiminta, molemminpuolinen ymmärrys ja tutut ihmiset. ”On paljon helpompi hoitaa IT-asioita kumppanin kanssa, joka tuntee ja ymmärtää. Tietokeskus tietää, mitä me tarvitsemme ja millainen tämä meidän toimintaympäristö on. Se helpottaa tekemistä”, Kotro sanoo tyytyväisenä.

Pohjoismainen Solumuovi eli Jackon Finland Oy

Pohjoismaisesta Solumuovista tuli 1.1.2020 alkaen osa Jackon Finland Oy:ta. Osana Jackon-konsernia Pohjoismainen Solumuovi toteuttaa jatkossakin teollisuuden tarpeisiin erilaisia mekaanisia komponentteja ja toiminnallisia pakkauksia. Huippukevyitä ja kestäviä solumuoviratkaisuja käytetään muun muassa paketointiin, säilyttämiseen ja kuljettamiseen.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme pian yhteyttä: