Yhteistyö Urheiluopistosäätiön ja Tietokeskuksen välillä alkoi jo viisitoista vuotta sitten. ”Aluksi tilasimme laitteita ja sen jälkeen teimme ylläpitosopimuksen. Olemme pieni toimisto ja meille sopii hyvin, että Tietokeskus hoitaa kaiken”, kertoo Urheiluopistosäätiön asiantuntija Heidi Taberman.

”Monet IT-tukea tarjoavat yritykset eivät edes ota asiakkaaksi näin pieniä toimistoja. Tietokeskus otti meidät asiakkaaksi aikanaan ja hyvin on mennyt. Ulkoistus säästää meiltä työaikaa, kun ei tarvitse itse hoitaa IT-asioita ja apu on kuitenkin nopeasti saatavilla”, hän jatkaa.

Tietokeskus toimittaa Urheiluopistosäätiölle lähituen, varmistuspalvelut, palomuuripalvelun, tietoturvapalvelut sekä O365-palvelut. ”Urheiluopistosäätiöllä on helppo, pieni ja yksinkertainen pilviympäristö. Se skaalautuu tarpeen mukaan ylös ja alas”, kertoo Joonas Klaavu Tietokeskukselta.

Rohkea siirtymä pilvipalveluihin

Kun yhteistyö alkoi, Urheiluopistosäätiöllä oli vielä oma palvelinympäristö, mutta muutama vuosi sitten tehtiin täysi pilvisiirtyminen. ”Urheiluopistosäätiö lähti avoimesti ja rohkeasti tutkimaan pilvipalveluiden mahdollisuuksia”, Klaavu kertoo.

”Asiakirjojen siirto pilveen oli hieman ongelmallista, mutta sinne ne lopulta saatiin. Ja onneksi lähdimme kokeilemaan, sillä pilvipalvelut mahdollistavat pienen toimiston joustavan etätyöskentelyn ja toimivat oikein hyvin!”, kiittää Taberman.

Pienet organisaatiot ovat usein edelläkävijän asemassa ja kokeilevat uutta rohkeasti. ”Toki kaikessa uudistamisessa täytyy aina huomioida liiketoiminnan ja arjen tekemisen tarpeet. Pyrimme jatkuvasti miettimään, mikä olisi Urheiluopistosäätiön kannalta järkevin, turvallisin ja kustannustehokkain ratkaisu”, Klaavu kertoo.

”Vaikka yhteydenpitoa on voitu pilvisiirtymän jälkeen merkittävästi harventaa, kun asiat sujuvat itsestään, niin uskon silti jatkossakin toimivaan ja mutkattomaan yhteistyöhön”, Taberman toteaa tyytyväisenä.

Urheiluopistosäätiö

Urheiluopistosäätiön tarkoituksena on tukea urheilu- ja liikuntakasvatusta Suomessa. Se myöntää esimerkiksi erilaisia urheilu- ja tutkimusapurahoja sekä käynnistää myös omasta aloitteestaan apurahahankkeita. Urheiluopistosäätiö omistaa Valtakunnallinen valmennus- ja liikuntakeskus Oy:n.

 

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: