Tietokeskuksen liikevaihto oli 102 M€ ja EBITA 8 M€ vuonna 2022. Jatkuvat palvelut kasvoivat 22 %.

Tietokeskuksen perustietotekniikan palvelut, sisältäen pilvi- ja konesalipalvelut sekä laitteet palveluna eli PCaaS, kasvoivat viime vuonna ennätyksellisen paljon. Uusien jatkuvien palveluiden vuosimyyntiarvo oli yli 10 miljoonaa euroa. 

– Perustietotekniikan monimutkaistuminen ja lisääntyneet vaatimukset mm. tietoturvalle kasvattavat palvelujemme kysyntää. Harvalla pk-yrityksellä on kyvykkyyttä kehittää 24/7 käytettävissä olevaa, tietoturvallista hybridipilveä tai kierrättää itse laitteet ISO14000 ympäristösertifikaatin mukaisesti, kertoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen.

Liiketoiminnan kasvulukujen takana ovat kasvavan perustietotekniikkamarkkinan lisäksi osaava henkilöstö ja tyytyväiset asiakkaat. Loppukäyttäjien NPS viime vuodelta oli 77 ja asiakkaiden avainhenkilöiden 46.

– Kuuntelemme asiakkaita palveluiden kehittämisessä herkällä korvalla. Viime vuonna lanseerasimme vuosittaisen asiakaskyselymme perusteella Kehittävä konsultti -palvelun, jossa yksi konsultti vastaa asiakkaan kokonaiskehitystiekartasta sekä perustietotekniikan kokonaisarkkitehtuurista tietoturvan huomioiden, Lipiäinen jatkaa.

Kasvua myös henkilöstöpuolella

Kasvua tapahtui myös henkilöstömäärässä. Uusia tietokeskuslaisia rekrytoitiin vuonna 2022 96. Tietokeskuksen henkilöstömäärä on tällä hetkellä lähes 400. 

– Keskustelua herättänyt koronan jälkeinen “suuri irtisanoutumisaalto” ei juuri näkynyt meillä. Olemme onnistuneet pitämään henkilöstömme tyytyväisenä ja rekrytoineet uusia osaajia. 

Eezy Oy:n toteuttaman riippumattoman PeoplePower -mittauksen mukaan Tietokeskuksen henkilöstötyytyväisyys (indeksiluku 78) on selvästi parempi kuin toimialalla keskimäärin (70). PeoplePower-analyysin mittareita ovat henkilöstön omistautuneisuuden ja innostuneisuuden taso sekä siihen yhteydessä olevat tekijät. 

– Pystymme vahvan kasvun myötä tarjoamaan työntekijöillemme vaihtelevia ja haastavia työtehtäviä niin pilveistämisprojekteissa kuin pk-yritysten kokonaisvaltaisena IT-neuvonantajana. Vuosien panostus valmentavaan johtamiseen ja lähes rajattomien opiskelumahdollisuuksien tarjoaminen on ollut myös meille työnantajana kannattava investointi, Lipiäinen summaa.

 

Lisätiedot:

Janne Lipiäinen
toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi 
040 510 9117


Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Työllistämme lähes 400 ammattilaista 10 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2022 oli 102 miljoonaa euroa.