Työskentelen B2B-sektorin uusasiakashankinnassa niin sanottuna metsästäjänä vastuualueenani Varsinais-Suomi. Tarjoan työssäni asiakkaille IT-ratkaisuja jatkuvana palveluna. Olen ollut Tietokeskuksella töissä yhteensä reilut kuusi vuotta, joista myyntitehtävissä olen viettänyt viisi vuotta.

Ennen Tietokeskusta pyöritin IT-laitteiden huoltoon ja myyntiin keskittynyttä yritystä Salossa. Yrittäjän elämä ei ollut ihan minua varten, eikä homma ottanut tuulta alleen toivotulla tavalla, joten lähdin etsimään uusia haasteita.

Tietokeskus oli minulle entuudestaan tuttu toimija Salossa, mutta heillä ei ollut sillä hetkellä avointa työpaikkaa. Päätin silti yrittää ja soitin suoraan silloiselle toimitusjohtajalle. Puhelu kannatti: pääsin haastatteluun ja sitä kautta töihin. Edukseni katsottiin nuoresta 22-vuotiaan iästä huolimatta laaja kokemus yrittäjyydestä, myynnistä sekä huoltotoiminnoista.

Käänteiden kautta myyntitehtäviin

Aloitin Tietokeskuksella huollon toiminnoissa. Pian kuitenkin huomattiin, että ruuvimeisselin ja muistitikun sijasta käteeni sopii paremmin puhelin. Siirryin toimimaan huollon sekä asiakkaan välillä niin sanottuna asiakasvastaavana.

Vuonna 2014 Tietokeskuksen Salon toimipiste organisoitui uudelleen ja samassa myllerryksessä myös oma työnkuvani muuttui jokseenkin seuraavin saatesanoin:

”Pistäpä Markus kauluspaita päälle ja lähde kentälle myymään IT:tä yrityksille.”

Tilanne oli hiukan surkuhupaisa – en tuolloin ymmärtänyt läheskään niin paljoa kun nyt yrityksen perustietotekniikasta, mutta ihmisten kanssa toimiminen on kuitenkin aina ollut vahvuuteni. Tässä sitä siis ollaan: urani ehkä kaikkein haastavimmassa myynnin roolissa, joka on samalla antoisin työtehtäväni kaikilla tavoilla.

Onnistuminen ei synny pelkästään voitetusta kaupasta

Parasta työssäni on ehdottomasti onnistumiset pitkän, joskus jopa vuoden kestävän työnteon päätteeksi. Onnistuminen ei tässä tapauksessa tarkoita pelkästään voitettua kauppaa, vaan se tarkoittaa myös sitä, että olen pystynyt vakuuttamaan itse henkilökohtaisesti asiakkaalle palveluidemme liiketoimintahyödyt konkreettisesti käyttöönotettavista palveluista niin käytännön työssä kuin talouspuolellakin.

Kaikki myyntityötä tekevät tietävät, että työ on henkisesti raskasta ja vaatii vastapainoa. Vapaa-ajallani harrastan aktiivisesti fresbeegolfia lumen sulamisesta alkutalveen saakka. Talvet vietän moottorikelkan selässä, mikäli Varsinais-Suomeen lunta saadaan.

Mielestäni Tietokeskus on mahtava työpaikka. Vauhti on kova ja sehän on parasta työntekijän näkökulmasta. Mahdollisuuksia yrityksen sisällä etenemiseen avautuu tiuhaan, ja omaa työnkuvaansa voi muokata itselleen sopivaksi. Kova kasvuvauhti tuo tietenkin myös haasteensa, mutta Tietokeskuksella kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja oman kädenjälkensä saa näkyville, jos haluaa osallistua kehittämiseen.

Meillä saa työskennellä kotoa käsin tai mistä ikinä haluaakaan. Kesämökin omistajat voivat tehdä töitä laiturilta käsin ja toimistolla saa työskennellä sohvalla läppäri sylissä ilman, että kukaan ihmettelisi asiaa.

Jos ajattelet hakevasi meille töihin niin tee se, vaikkei avoin työnkuva osuisikaan aivan täydellisesti. Osaajia tarvitaan aina ja koko ajan.

TIETOKESKUS – TOP 3

  1. Työskentelyn vapaus
  2. Mahtavat työkaverit
  3. Firman sisäiset koulutukset, tiimipäivät ja tapahtumat

 

Markus Murto, Myyjä
markus.murto@tietokeskus.fi

Kiinnostaako ura Tietokeskuksella? Katso avoimet työpaikkamme:
www.tietokeskus.fi/tyopaikat/