Toimin Tietokeskuksen Uudenmaan lähituen tiimissä, eli liikun asiakkailla ratkomassa IT-ongelmia. Välillä vietän koko työpäiväni lähitukena asiakkaalla tekemässä erilaisia tehtäviä, kuten tietokoneiden asentamista ja käyttäjien ongelmien selvittelyä.

Koulutukseltani olen datanomi. Työskentelin ennen toisessa IT-talossa helpdeskissä eli etätuessa, kunnes vastaan tuli ilmoitus avoimesta lähitukihenkilön paikasta Tietokeskuksella. Yritys oli nimenä tuttu, ja tiesin mitä siellä tehdään. Hain paikkaa, ja nyt olen ollut Tietokeskuksella töissä noin vuoden verran.

Pääsen tekemään todella erilaisia hommia, ja täällä työskennellessä tulee koko ajan opittua uutta. Jatkuva uusien asiakkaiden kanssa työskentely kehittää –  Tietokeskuksella ei tosiaan tunnu, että jumittuisi paikoilleen.

Lähituki ratkoo asiakkaan IT-ongelmat

IT-alan kokemus ja ymmärrys on tärkeää työssäni: minun tulee ymmärtää tietokoneista, laitteista ja järjestelmistä. Tarvitsen myös asiakaspalvelutaitoja ja pelisilmää, sillä jokainen asiakas on erilainen. Työni on todella monipuolista. Enimmäkseen työskentelen läppäreiden ja pöytäkoneiden parissa, mutta välillä myös tulostimien, skannereiden ja verkkolaitteiden kanssa. Joskus ratkon myös palvelinongelmia.

Yleisesti työpäiväni koostuvat asiakkaalla olemisesta. Jos työpäiväni ei ole kiinteä lähitukipäivä, olen toimistolla tekemässä töitä. Joskus asiakkaalla tehtävät työt ovat jo valmiiksi tiedossa, mutta toisinaan ongelmat ilmaantuvat vasta päivän aikana ja niitä lähdetään sitten selvittämään. Tyypillisiä ongelmia ovat esimerkiksi ohjelma joka ei toimi, tietokone joka ei avaudu tai menee jumiin.

Tietokeskuksella olen oppinut, että aina saa kysyä kaverilta apua. Minkään työongelman kanssa ei tarvitse jäädä pulaan, vaan ne voidaan selvittää yhdessä työkavereiden kanssa.

Sopivasti rentoa menoa, haasteita ja työkavereiden tukea

Parasta työssäni on päästä näkemään erilaisia asiakasympäristöjä ja tekemään monipuolisesti erilaisia asioita. Saan tehdä sitä mistä tykkään, ja kehityn työssäni koko ajan. Tietokeskuksella on myös todella rento työilmapiiri ja kaikki tulevat toimeen keskenään.

Tietokeskus on todella avoin ja vastaanottava työpaikka. Hyvä fiilis välittyi heti työhaastattelussa. Kaikki työntekijät otetaan huomioon ja juttelemme keskenään vaikkemme olisikaan samassa tiimissä. Tiimijaot eivät näy työntekijöiden keskuudessa. Täällä saa tehdä myös itsenäisesti töitä, mutta työkaverit ovat tarvittaessa apuna ja tukena.

Jos asenne on kohdillaan  ja IT-ala kiinnostaa, kannattaa rohkeasti hakea meille töihin. Täällä otetaan avoimesti vastaan ja töitä voi halutessaan tehdä etänä. Ei kannata turhaan jännittää, sillä työ opettaa ja oma asenne ratkaisee paljon.

TIETOKESKUS – TOP 3

  1. Hyvät työkaverit
  2. Avoin ja mukava työilmapiiri
  3. Hyvät työedut

 

Kiinnostaako ura Tietokeskuksella? Katso avoimet työpaikkamme:
www.tietokeskus.fi/tyopaikat/