Toimin kehityspäällikkönä Tietokeskuksella. Vastuualueeseeni kuuluvat toiminnanohjausjärjestelmät, raportointijärjestelmät sekä integraatiot järjestelmien välillä. Lisäksi työskentelen tietoturvan parissa.

Aloitin Tietokeskuksella 1995 jouluapulaisena lukion ohella. Työtehtäväni oli silloisen myymälän pelihyllyn valvominen. Sittemmin olen käynyt läpi lähes kaikki mahdolliset työnkuvat Tietokeskuksella taloushallintoa lukuunottamatta: olen työskennellyt myynnissä, myynnin johdossa, teknisenä myyjänä, asiantuntijatehtävissä sekä muutaman vuoden silloisen Ratkaisutalon toimitusjohtajana.

Kolme vuotta sitten aloin kaivata muutosta. Olin koko ikäni asunut samoissa maisemissa ja halusin nähdä maailmaa. Itä-Timor valikoitui uudeksi asuinmaakseni seurakunnan vapaaehtoistyön kautta.

Työnkuvaani mukautettiin, jotta pystyisin tekemään töitä etänä toiselta puolelta maailmaa. Silloiseen pestiini Ratkaisutalon toimitusjohtajana haettiin uusi henkilö. Siirryin itse tekemään asioita, jotka pystyin hoitamaan etänä. Tietokeskus on mahtava työpaikka, koska muutoksiin suhtaudutaan positiivisesti ja työntekijöitä tuetaan.

Millaista on etätyöläisen arki?

Etänä työpäivät sujuvat ilman keskeytyksiä. Saan paljon enemmän aikaiseksi, kun teen töitä rauhallisessa ympäristössä ilman häiriötekijöitä. Toisaalta sosiaalista kanssakäymistä työkavereiden kanssa on vähemmän. Ennen tiesin paremmin, mitä Tietokeskuksen sisällä tapahtuu ja kollegoiden kanssa tuli juteltua arjesta kahvikupin kera. Nyt näitä keskusteluita ei enää ole.

Nykyisin työskentelen datan parissa: haen tietoja järjestelmistä, yhdistelen niitä ja pyörittelen numeroita. Data-analytiikkaosaaminen sekä tietokantaosaaminen ovat olennaisia työssäni, kuitenkaan sosiaalisia taitoja unohtamatta. Teen järjestelmiä ihmisille, ja minun on ymmärrettävä heidän tarpeensa ja tuotettava tietoa sen perusteella.

Työhöni kuuluu myös toiminnan ja prosessien kehittäminen, joten minun on ymmärrettävä ihmisten tapoja tehdä töitä ja pyrkiä rakentamaan järjestelmiä, jotka tukevat jokapäiväistä työntekoa.

Työpäiväni koostuvat erilaisista Skype- ja Teams -palavereista. Niissä käymme läpi esimerkiksi asiakasprojekteja ja niihin liittyviä raportteja, järjestelmien tai työtapojen kehittämistä, laatujohtamista tai seuraavan vuoden kehityssuunnitelmaa. Työpäiväni aikana hoidan myös erilaisia tietoturva-asioita, esimerkiksi poikkeamien raportointia, niiden käsittelyä, ennakointia ja niihin nopeaa reagointia.

Vapaa-ajallani työni vastapainoksi soitan kitaraa ja teen vapaaehtoistyötä. Käyn myös snorklaamassa Itä-Timorin upeilla koralliriutoilla.

Tietokeskuksen vetovoima piilee monipuolisuudessa

Tietokeskuksella voi oppia ihan mitä vaan. Täällä pääsee tekemään erilaisia tehtäviä ja  joustava työnkuva auttaa itsensä kehittämisessä. Viimeisen vuoden aikana olen päässyt kehittämään toiminnanohjausjärjestelmää yhdessä taloustiimin kanssa ja oma oppimiskäyräni taloushallinnon suhteen on ollut jyrkkä. Ymmärrän nykyisin paljon paremmin taloushallinnon asioita.

Monipuolisuus, haastavuus ja uuden oppiminen ovat ehdottomasti parhaimmat asiat työssäni. Tietokeskus kasvaa koko ajan. Haasteita on riittävästi ja törmään jatkuvasti uusiin asioihin, joita ei aiemmin ole tarvinnut edes miettiä. Tietokeskuksella on rento, hyvä meininki ja huumoria riittää.

Jos Tietokeskus kiinnostaa työnantajana,  kannustan rohkeasti kokeilemaan. Tietokeskuksella on lukuisia polkuja joita pitkin edetä. Jos ei heti pääse unelmiensa työhön, voi talon sisällä näyttää osaamisensa, kehittyä ja liikkua etenpäin.

TIETOKESKUS – TOP 3

  1. Ihmiset
  2. Monipuolisuus
  3. ”Voittavassa joukkueessa on kiva pelata”
Kiinnostaako ura Tietokeskuksella? Katso avoimet työpaikkamme: