Tietokeskus on kokoaan suurempi suomalainen ICT-alan yritys, joka tarjoaa kattavat perustietotekniikan palvelut, ratkaisut ja IT-laitteet asiakkailleen valtakunnallisesti. Asiakkaitamme ovat sekä Suomessa toimivat yritykset että suuret julkishallinnon organisaatiot. Palvelemme paikallisesti – samalla tukenasi ovat organisaatiomme kaikki lähes 350 osaajaa ympäri Suomen.

Mihin osaamistasi tarvitaan?

Projektipäällikkönä tulet vastaamaan sekä asiakkaiden käyttöönotto, muutos- ja laitetoimitusprojekteista että Tietokeskuksen sisäisistä hankkeista. Olet osa Tietokeskuksen PMO-tiimiä, joka muodostaa samojen asioiden ympärillä kokoontuvan tukiverkoston.

Tulet lunastamaan etulinjassa lupaukset asiakkaan onnistuneesta haltuunotosta. Rakennat projektisuunnitelman ja olet vastuussa projektisuunnitelman mukaisesta hankkeen läpiviennistä, organisoinnista, resursoinnista, ohjauksesta, budjetista, projektin tavoitteiden saavuttamisesta, viestinnästä sekä yhteistyöstä projektissa.

Sinun ei tarvitse itse osata ”pellin alla olevia” teknisiä asioita, sillä tekniset asiantuntijamme sekä konsultit ovat tukenasi, mutta ymmärrät palveluiden taustalla olevat teknologiaratkaisut ja niiden mahdollisuudet. Lisäksi sinun tulee tarkastella asioita luontaisesti myös liiketoiminnallisesta näkökulmasta.

Varmistat, että projekti etenee yhdessä sovittujen tavoitteiden mukaan ja sekä viestit ja ohjaat kokonaisuutta tarvittaessa oikeaan suuntaan. Järjestät tarvittavat projektipalaverit ja vastaat sovittujen palvelujen tuotantoon viennistä. Tuotat tarvittavan raportoinnin projektisalkun ylläpitämiseksi ja vastaat siitä, että projektissa tehdyt toimenpiteet dokumentoidaan. Hoidat myös projektin laskuttamisen.

Hankkeet kestävät normaalisti viikoista muutamiin kuukausiin ja asiakkaat vaihtuvat projektien mukana. Teet töitä sekä sisäisten että ulkoisten sidosryhmien kanssa ja sinulla on auki koko ajan useita eri projekteja.

Tehtäväsi on itsenäinen, mutta tukenasi on oman tiimin ja esihenkilön lisäksi aina projektin sisäinen ohjausryhmä sekä tilanteen mukaiset sidosryhmien edustajat.

Kotitoimipisteesi voi olla valintasi mukaan Turussa, Tampereella, Oulussa tai Helsingissä. Työskentelemme hybridimallilla ja projektipäällikkönä pystyt halutessasi tekemään paljon etätöitä. Työ edellyttää kuitenkin myös konttorilla käymistä sekä satunnaista matkustamista asiakkaille, koska osa tapaamisista ja työpajoista pidetään kasvotusten.


Menestyt tehtävässä jos sinulla on

  • Kokemusta projektien vetämisestä
  • Riittävää perusymmärrystä IT palveluiden tuottamisesta tai laiterollouttien projektoinnista
  • Kokemusta matriisissa työskentelystä tai virtuaalitiimin johtamisesta
  • Kyky pitää hankkeet aikataulussa, budjetin mukaisissa raameissa ja reagoida tarpeen mukaan ajoissa
  • Kyky haastaa projektin ohjausryhmää tarvittaessa projektiin liittyvistä tarpeista
  • Kyky käsitellä ja ratkaista haasteita sekä ongelmia diplomaattisesti
  • Soveltuva korkeakoulu tutkinto tai työkokemuksen kautta hankittu vastaava osaaminen
  • Sujuvaa suomen kielen taito sekä suullisesti että kirjallisesti. Hyvä englanti katsotaan eduksi.
  • Projektihallinnan sertifikaatti IPMA-C tai IPMA-D tai vastaava katsotaan eduksi


Mitä tarjoamme sinulle?

Tämä tehtävä tarjoaa sinulle itsenäisen pelikentän, jossa pääset itse kehittymään ja kehittämään Tietokeskuksen projektitoimintaa ja -kulttuuria. Vaikka olet osa tiimiä, esihenkilösi palvelee sinua aina yksilönä, tarpeidesi mukaan.

Tietokeskus on vakavarainen yhtiö, jossa pääset nauttimaan huikeasta tiimistä ja työyhteisöstä, jossa esimerkiksi henkilöstön sitoutuminen, omistautuneisuus ja tyytyväisyys esihenkilötyöhön ovat tutkimuksesta toiseen toimialan parhaimmistoa. Luonnollisesti tarjoamme sinulle modernit työvälineet ja kilpailukykyisen palkkatason.

Meillä pääset kehittämään omaa osaamistasi niin muodollisten koulutusten ja sertifikaattien kautta, kuin oppimalla käytännössä ja erilaisissa asiakasprojekteissamme. Osaamista voi kehittää esimerkiksi IT substanssin tai projektiosaamisen mutta myös muihin mahdollisiin yhdessä sovittuihin suuntiin.

Meillä tarjotaan työntekijöille joustavuutta ja luottamusta eli sinulla on paljon vaikutusvaltaa omien työpäiviesi suunnittelussa. Olemme kuitenkin varanneet jokaisen kalenteriin palaverittoman tunnin lounasaikaan.

Työntekijöillämme on erittäin laajat työterveyspalvelut Mehiläisessä. Työterveyspalveluihimme kuuluvat mm. erikoislääkärikäynnit, päivystyshoito iltaisin ja viikonloppuisin, työfysioterapia ja muut terapiapalvelut, hammashoitoa sekä tapaturmista (myös vapaa-ajalla) aiheutuva leikkaushoito. Meillä on käytössä pyörä-, lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut.

Jos tunnet jonkun meillä työskentelevän niin kysy, huomaat että meillä viihdytään!


Haluatko tietää lisää tehtävästä?

Lisätietoja tehtävästä antaa 31.10 klo 12-14 tai 4.11. klo 9.30-11.00 tai 10.11. klo 14.30-16.00 projektitoimiston esihenkilö Elmeri Siltaloppi numerossa 044 755 2266.


Onko tämä sinun paikkasi?

Jätäthän hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme. Toivomme kuulevamme sinusta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 13.11. Haastattelut aloitamme jo hakuaikana, joten hae tehtävää mahdollisimman pian!

Yhdessä, hyvällä fiiliksellä ja rohkeasti – Tietokeskus