Tietokeskus on kokoaan suurempi suomalainen ICT-alan yritys, joka tarjoaa kattavat perustietotekniikan palvelut, ratkaisut ja IT-laitteet asiakkailleen valtakunnallisesti. Asiakkaitamme ovat sekä Suomessa toimivat yritykset että suuret julkishallinnon organisaatiot. Palvelemme paikallisesti – samalla tukenasi ovat organisaatiomme kaikki lähes 350 osaajaa ympäri Suomen.

Missiomme on tuottaa asiakkaillemme iloa ja menestystä tietotekniikasta!


Käyttöpalvelut -tiimissämme etsitään työkaveriksi järjestelmäasiantuntijaa, joka ymmärtää asioiden tärkeyden, mutta ei ota niitä liian vakavasti – rento ja huumorintajuinen työkulttuuri on meille tärkeä asia!


Etsimme Järjestelmäasiantuntijaa jatkuviin palveluihimme tuottamaan palvelua asiakastiimiemme asiakkaille ja työskentelemään asiantuntijana asiakasprojekteissamme.

Työskentelemme hybridimallilla. Tietokeskuksen kotitoimistosi voi olla Tampereella tai muissa Tietokeskuksen suuremmissa toimipisteissä Turussa, Helsingissä tai Oulussa. Suurin osa tiimistä on Tampereella, joten perehdytysvaiheen alussa sinunkin on tärkeää olla jonkin verran Tampereella.

Esihenkilönäsi on käyttö- ja verkkopalvelujemme päällikkö Antti Koskenvoima.


Mihin osaamistasi käytännössä tarvitaan?

Järjestelmäasiantuntijanamme työnkuvasi muodostuu sekä palvelutuotannon tehtävistä että projektityöstä. Asiakasyritystemme koko vaihtelee muutamien kymmenien henkilöiden pk-yrityksistä aina satojen loppukäyttäjien kokoisiin organisaatioihin. 

Työssäsi seuraat asiakkaittemme tekemiä muutospyyntöjä, ehdotat ja teet asiakkaillemme itsenäistä ja asiantuntevaa ongelmanratkaisua ja vianselvitystä toisinaan haastavissakin tilanteissa.

Työnkuvasi sisältää vaihtelevasti esimerkiksi järjestelmävastuuta, asiakasympäristön kehitystoimenpiteitä, 2-tason infratukea, palvelinasennuksia, palvelinten päivityksiä ja ylläpitoa, verkkodiagnostiikkaa sekä tietoturvaan liittyviä toimenpiteitä.

Tunnet asiakkaidemme liiketoimintaa ja ehdotat heille kehitysideoita. Olet meidän ”silmät” asiakkaalla.

Osana asiakastiimiämme vastaat omalta osaltasi työn etenemisestä sovitussa aikataulussa, osallistut palavereihin ja varmistat asiakkaamme tyytyväisyyden palveluihimme. Huolehdit myös omalla panoksellasi asiakkuuden kehittämisestä.

Olet mukana kehittämässä tiimimme osaamista jakamalla osaamistasi työkavereillesi tarvittaessa.


Menestyt tehtävässä jos sinulla on

 • Laajaa teknologista osaamista
  Microsoft Azure (esimerkiksi Azure Active Directory, Exchange Online)
  VMWare, Windows Server, Linux-palvelimet
  Automatisointi ja skriptaus (esimerkiksi PowerShell, Ansible).
  Lisäksi Citrix -tuotteet ja tietoliikenneosaaminen katsotaan eduksesi.
 • Kokemusta IT -alan tehtävistä vähintään 5 vuotta
 • Kykyä kirjoittaa työhösi liittyvää asiakasdokumentaatiota sekä suomen että englannin kielellä ja dokumenttien tulkitsemiskykyä
 • Määrätietoisuutta ja sinnikkyyttä työtehtäviesi läpiviemiseen
 • Oma-aloitteisuutta ja itsenäistä ongelmanratkaisukykyä
 • Uskallusta ehdottaa kehitysideoita ja kokeilla uusia ratkaisuja
 • Kylmähermoisuutta ja paineensietokykyä tilanteissa, joissa jokin ratkaisu ei toimi suunnitelmasi mukaisesti ja asia on korjattava askel askeleelta
 • Kykyä suunnitella työn tekemistäsi ja arvioida omaa työmäärääsi
 • Uteliaisuutta, sisäistä paloa ja motivaatiota jatkuvaan oppimiseen
 • Hyvät vuorovaikutustaidot – et pelkää myöskään tarttua puhelimeen tarvittaessa


Mitä tarjoamme sinulle?

Tiimiläistesi mielestä parasta työssämme ovat monialainen erikoistuminen, laajat kehittymismahdollisuudet, vaihtelevat asiakasympäristöt ja monipuoliset työtehtävät. Tiimissä toivotaan työkaveria, joka ymmärtää asioiden tärkeyden, mutta ei ota niitä liian vakavasti – rento ja huumorintajuinen työkulttuuri on meille tärkeä asia!

Emme jarruttele sinua tarttumasta kiinnostaviin tehtäviin. Työympäristö on dynaaminen ja kiireinenkin, mutta avaa oikealle henkilölle myös paljon mahdollisuuksia. Meillä on paljon erilaisia teknologioita käytössä, voit kiinnostuksesi mukaan opetella ja kehittyä niissä eteenpäin.

Tässä tehtävässä pystyt työskentelemään itsenäisesti, vaikuttamaan ja kehittämään asioita. Meillä ei harrasteta mikromanageerausta, mutta yksin ei tarvitse työskennellä, sillä meillä sinulla on sinua tukeva esihenkilö ja toimit osana paikallista asiakastiimiä sekä valtakunnallista asiantuntijatiimiä, jonka avulla löydämme teknologiahaasteisiin osaamista laajemmaltakin alueelta.

Annamme sinulle mahdollisuuden ja resurssit kehittyä. Oman kehityspolkusi saat rakentaa pitkälti oman kiinnostuksesi mukaan kouluttautumalla ja sertifioitumalla. Lisäksi kehityt työskennellessäsi erilaisissa asiakasympäristöissämme.

Tietokeskus panostaa hyvinvointiisi – tarjoamme sinulle laajat työterveyspalvelut sekä liikunta-, lounas- ja kulttuuriedut. Tarjoamme sinulle myös reilun palkan.

Arvojemme mukaisesti teemme työtä yhdessä, rohkeasti ja ennen kaikkea hyvällä fiiliksellä – esihenkilötyömme ja päivittäisjohtamisemme ovat saaneetkin henkilöstöltämme erittäin hyvät arviot. Meillä on rento työympäristö, jossa töitä tehdään hyvällä meiningillä ja jossa kaverit auttavat toisiaan.

Olemme kotimainen yritys, jossa päätöksenteko tapahtuu matalalla hierarkialla – meillä tarjotaan työntekijöille joustavuutta ja luottamusta eli sinulla on paljon vaikutusvaltaa omien työpäiviesi suunnittelussa.

Olemme asiakkaamme osaavin kaveri kaupungissa! Meillä voi olla varma, että kollegasi ovat asiantuntevia ja palvelumme on huippulaatua. Meiltä löytyvät jatkuvasti kehittyvät teknologiat, sertifioidut asiantuntijat ja virtaustehokas palveluntuotanto.

Toimintakulttuurimme on asiakaslähtöinen – ymmärrämme asiakkaidemme liiketoimintaa ja siksi kykenemme aina tarjoamaan tuottavampia ja tehokkaampia ratkaisuja. Tarjoamme omaleimaisuutta ja uusia, rohkeitakin ratkaisuja sekä kehitymme jatkuvasti ja vastaamme ketterästi markkinan muutoksiin.


Haluatko tietää lisää tehtävästä?

Lisätietoja tehtävästä voit kysyä käyttö- ja verkkopalvelujemme päälliköltä Antti Koskenvoimalta arkipäivisin 8.8.-14.8.2022 numerosta 0400 751 251.


Onko tämä sinun paikkasi?

Lähetä hakemuksesi kirjautumalla hakijaksi rekrytointijärjestelmämme kautta. Toivomme että kuulemme sinusta mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14.8.2022.