Tietokeskus suunnittelee merkittävää investointia uuteen esiasennus- ja logistiikkakeskukseen, josta tuotetaan asiakkaille elinkaarenhallintapalveluita. Uuden rakennettavan esiasennus- ja logistiikkakeskuksen tarkkaa paikkaa ei ole valittu, mutta se tulee sijaitsemaan hyvien logistiikkayhteyksien varrella. Yhtenä varteenotettavimmista vaihtoehdoista pidetään tällä hetkellä Saloa. Jos suunnitelmat toteutuvat, logistiikkakeskuksen toiminnan on tarkoitus käynnistyä vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Uuden logistiikkakeskuksen valmistumisen yhteydessä Tietokeskus suunnittelee keskittävänsä nämä toiminnot muualta Suomesta yhteen paikkaan.

”Asiakkaamme arvostavat Tietokeskusta siksi, että meillä on Suomen nopein ja laadukkain esiasennus- ja logistiikkapalvelu. Suunnitellulla investoinnilla haluamme varmistaa, että säilytämme tämän aseman myös tulevaisuudessa”, Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen toteaa.

Suunniteltava uusi esiasennus- ja logistiikkakeskus vastaisi kasvaneeseen asiakaskysyntään ja mahdollistaisi entistä suuremmat toimitusvolyymit. Erityisenä huomiona suunnittelussa on ollut mahdollisuus tehdä nopeasti asiakaskohtaisia räätälöintejä myös suurivolyymisissä toimituksissa. Tilat täyttävät asiakkaiden kohonneet tietoturvavaatimukset ja niissä on huomioitu myös uudet teknologiat kuten Windows Autopilot.

”Tietokeskuksen elinkaaripalvelut ovat laaja kokonaisuus. Ne käynnistyvät asiakkaan verkkokauppatilauksesta ja kattavat niin varastointi- ja logistiikkapalvelut, puskurivarastoinnin, turvamerkinnät, esiasennuksen, toimituskoordinoinnin, pahvittoman toimituksen, paikalleen asennuksen loppukäyttäjälle ja päättyvät loppukäyttäjän vanhan laitteen tietoturvalliseen ja ekologiseen kierrätyksen. Kasvanut toimitusvolyymi vaatii investointeja ja uudenlaista ajattelua”, Janne Lipiäinen kiteyttää.

Alustavan suunnitelman mukaan nykyisten asiakkaiden palveluiden siirto uuteen esiasennus- ja logistiikkakeskukseen toteutetaan hallitusti vuoden 2020 aikana, ilman että asiakkaille tuotettuihin palveluihin tulee poikkeamia tai muutoksia. Asiakaskohtaisesta siirtoaikataulusta informoidaan asiakkaita tarvittaessa erikseen.

 

Lisätiedot:
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja
040 510 9117
janne.lipiainen@tietokeskus.fi

 

Tietokeskus lyhyesti

Tietokeskus on suomalainen vuonna 1989 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kehittyvät ja tietoturvalliset IT-tuki, konesali- ja pilvipalvelut, sekä laitteet ja lisenssit kiinteään kuukausihintaan joustavasti, ilman määräaikaisia sopimuksia. Yli 300 iloista osaajaamme ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä 10 kaupungissa. Tietokeskuksen liikevaihto oli vuonna 2018 116 miljoonaa euroa.