Kotimainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy ostaa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Yrityskauppa tukee Tietokeskuksen kasvustrategiaa ja vahvistaa entisestään yhtiön asemaa nopeimmin kasvavana pk-yritysten ICT-palvelujen tarjoajana. Yrityskauppa nostaa yhtiön liikevaihdon noin 130 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärän 500:aan. Tietokeskus ja MPY Yrityspalvelut muodostavat kaupan jälkeen suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan.

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille valtakunnallisesti. Yhtiön pääkonttori on Mikkelissä ja sen palveluksessa on 112 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. MPY Yrityspalveluiden omistaja on ollut MPY Osuuskunta.

“Toivotamme tervetulleeksi 112 kovan luokan asiantuntijaa osaksi Tietokeskusta. Olemme markkinan nopeimmin kasvava ICT-palveluyhtiö, ja strategiamme ytimessä on kasvun tukeminen myös yritysostoin. Vahvistamme valtakunnallista asemaamme laajentumalla uusille paikkakunnille erityisesti Itä-Suomessa, missä MPY:llä on vahva jalansija. Yrityskauppa vie meitä kohti tavoitettamme olla markkinajohtaja ja kannattavin pk-yritysten ICT-palveluiden tarjoaja Suomessa”, sanoo Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen.

”ICT-toimiala konsolidoituu voimakkaasti Tietokeskuksen kaltaisten suurten toimijoiden johdolla. Perustietotekniikan hankkiminen palveluna yhdeltä kumppanilta kasvaa nopeasti pk-yritysten joukossa. ICT-palvelutarjoajan tulee olla tänä päivänä riittävän suuri, jotta se pystyy vastaamaan pk-yritysten kasvaviin vaatimuksiin pilven, tietoturvan ja sertifiointien osalta. Muodostamme yhdessä MPY:n kanssa suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistäkin laajemmin”, Lipiäinen jatkaa.

Tietokeskukselle vuosi 2022 oli ennätysvuosi. Liikevaihto kasvoi 19 prosenttia 102 miljoonaan euroon edellisvuodesta. Kasvusta merkittävä osa tuli uudesta palvelumyynnistä pk-yrityksille. Vuonna 2022 Tietokeskus rekrytoi 100 uutta työntekijää ja henkilöstömäärä nousi lähes 400:aan, yrityskaupan jälkeen yhtiö työllistää 500 asiantuntijaa Suomessa. Tietokeskuksen tavoitteena on saavuttaa 150 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2026.

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja ja se tarjoaa IT-palveluja ja -laitteita yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Sen asiakkaisiin lukeutuvat mm. Marimekko, Honkarakenne, Enersense, Helsingin kaupunki ja HUS-kuntayhtymä.

Lisätiedot:

Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi
040 510 9117
Tavoitettavissa tiistaina 16.5. klo 14.00-15.30

Juha Häkämies, toimitusjohtaja
MPY Osuuskunta
juha.hakamies@mpy.fi
puh. 044 019 0500

 

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Tarjoamme IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Työllistämme lähes 400 ammattilaista 9 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2022 oli 102 miljoonaa euroa. www.tietokeskus.fi

MPY Yrityspalvelut tarjoaa tietotekniikkapalveluita pk-yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille valtakunnallisesti. Se on ollut 100 prosenttisesti MPY Osuuskunnan omistama liiketoimintayhtiö. Sen palveluksessa on noin 100 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 26 miljoonaa euroa. www.mpy.fi