Suomen metsäkeskus on valinnut julkisen hankinnan kilpailutuksessa Tietokeskuksen työasemien palvelutoimittajaksi. Kilpailutus perustui Hansel Oy:n Tietokoneet 2021-2025 dynaamiseen hankintajärjestelmään. Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo sopimuskaudelle laskettuna on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Tietokeskuksen PCaaS, eli työasemat palveluna on uusi, innovatiivinen ja Suomessa kehitetty IT-laitteiden hankintamalli suurille organisaatioille ja julkishallinnolle. Laitteet palveluna -kokonaisuus kattaa koko laitehallinnan ja siihen liittyvien prosessien ulkoistamisen kiinteään kuukausihintaan. Palveluna hankkiminen on tullut syksyllä 2021 mahdolliseksi myös Hanselin kautta.

Suomen metsäkeskus kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä. Se neuvoo ja kouluttaa metsänomistajia metsien hoidossa, kestävässä hyödyntämisessä ja suojelussa. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.  Metsäkeskus työllistää 600 ihmistä.

Päätös on lainvoimainen hankintalain mukaisen valitusajan päätyttyä.

Lisätietoja: 

Janne Lipiäinen
toimitusjohtaja
Tietokeskus Finland Oy
janne.lipiainen@tietokeskus.fi  
040 510 9117

 

Tietokeskus on suomalainen vuonna 1989 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kehittyvät ja tietoturvalliset IT-tuki, konesali- ja pilvipalvelut, sekä laitteet ja lisenssit kiinteään kuukausihintaan joustavasti, ilman määräaikaisia sopimuksia. 300 iloista osaajaamme ovat yritys- ja julkishallinnon asiakkaidemme käytettävissä 7 kaupungissa. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2021 oli 82 miljoonaa euroa.