Tiedotetta päivitetty 8.5.

Laite-, kuuloke- ja webkameratoimituksissa tulee edelleen varautua viiveisiin ja häiriöihin. Suurimmat haasteet saatavuuteen aiheutuvat logistisista rajoitteista lento-, juna- ja laivaliikenteessä.

Teemme parhaamme haastavassa tilanteessa. Pyrimme varmistamaan toimitukset asiakkaillemme yhdessä laitevalmistajien, tukkureiden, logistiikkatoimittajien ja kumppaniverkostomme kanssa.

Pyydämme asiakkaitamme olemaan yhteydessä Tietokeskuksen yhteyshenkilöön, mikäli kaipaatte tarkennuksia tai lisätietoja tilauksiinne liittyen.

 

Tiedotetta päivitetty 31.3.

ATK-laitteiden tuotanto on alkanut elpyä koronavirusepidemiasta ja tehtaat ovat alkaneet käynnistellä toimintaansa Kiinassa. Elpyneestä tilanteesta huolimatta toimituksissa tulee edelleen varautua viiveisiin ja häiriöihin. Suurimmat haasteet laitteiden saatavuuteen aiheutuvat tällä hetkellä logistisista rajoitteista ja pullonkauloista lento-, juna- ja laivaliikenteessä.

Tietokeskuksella on käytössään hyvät hankintakanavat ja olemme puskuroineet yleisimpiä laitemalleja varastoihimme etukäteen. Mikäli tilatussa laitteessa on toimitus- tai saatavuushaasteita, pyrimme mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan vaihtoehtoisia tuotteita tilalle.

Teemme parhaamme haastavassa tilanteessa. Pyrimme varmistamaan toimitukset asiakkaillemme yhdessä laitevalmistajien, tukkureiden, logistiikkatoimittajien ja kumppaniverkostomme kanssa. Suuremmissa tai kriittisissä tilauksissa tärkeintä on ennakointi ja suunnittelu yhdessä kanssamme. Pyydämme asiakkaitamme olemaan yhteydessä Tietokeskuksen yhteyshenkilöön, mikäli kaipaatte tarkennuksia tai lisätietoja tilauksiinne liittyen.

Lisätietoja:
Katso Tietokeskuksen Q&A liittyen toimintaamme koronaviruspandemian aikana.

 

Asiakastiedote 9.3.2020


Kiinassa on jouduttu sulkemaan tehtaita koronavirusepidemian takia. Tehtaiden sulkeminen sekä epidemian vaikutukset tuotanto- ja logistiikkaketjuun yhdistettynä rajoituksiin lento- ja junaliikenteessä aiheuttavat viivästyksiä laitetoimituksissa maailmanlaajuisesti.

Saatavuushaasteet tulevat näkymään Suomessa viiveellä. Tilanteen arvioidaan jatkuvan haasteellisena seuraavien kuukausien aikana. Laitevalmistajat pyrkivät hoitamaan toimituksia Euroopassa sijaitsevista varastoista käsin. Suunnitelluista toimenpiteistä huolimatta toimituksissa tulee olemaan viiveitä ja häiriöitä, johtuen tuotteiden rajoitetusta varastosaatavuudesta ja Kiinan tehtaiden suurista toimitusvolyymeista.

Pyrimme osaltamme varmistamaan laitetoimitukset asiakkaillemme mahdollisimman tehokkaasti haastavasta tilanteesta huolimatta. Seuraamme aktiivisesti päämiestemme viestintää ja tiedotamme mahdollisista muutoksista asiaan liittyen nettisivuillamme.

Pahoittelemme asiakkaillemme tästä valitettavasta tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Tietokeskus Finland Oy