Tietokeskus on yksi Suomen suurimmista julkishallinnon laitetoimittajista. Toimitamme laitteita niin kunnille, kaupungeille, sairaanhoitopiireille kuin yliopistoillekin. Tässä blogissa Tietokeskuksen julkishallinnon liiketoimintajohtaja Juha Vesala avaa tarkemmin, mistä Tietokeskuksessa on kyse.

Kun julkisella puolella lähdetään uusimaan IT-infraa, on usein suurin haaste aikaa vievä kilpailutus. Julkishallinnossa volyymit vaihtelevat pienemmän kunnan muutamasta sadasta laitteesta pk-seudun suuriin kuntiin, joissa pelkästään kouluissa tarvitaan kymmeniä tuhansia laitteita. Laitteet ovat kovassa käytössä, ja niitä on tarpeen uusia säännöllisesti.

Onneksemme Tietokeskus on KL-Kuntahankinnan* – nykyisen Hanselin – valmiiksi kilpailuttama sopimuskumppani. Hanselin hoitamien kilpailutusten ansiosta kuntien on mahdollista tehdä IT-hankintoja ilman omaa, aikaa kuluttavaa kilpailutusta. Tarjolla on laaja tuote- ja palveluvalikoima: Tietokeskus toimittaa kunnille muun muassa päätelaitteita, tulostusratkaisuja, tietoturvaratkaisuja sekä konesaliratkaisuja, jotka sisältävät palvelimet, verkot ja levyjärjestelmät.

Tietokeskuksella ymmärrämme asiakkaan tarpeet, nykytilanteen sekä mihin ollaan seuraavaksi menossa. Emme ole merkkiuskovaisia – mietimme puolueettomasti mikä on paras ratkaisu kunkin asiakkaan tarpeisiin. Toimimme kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea, joten olemme aina lähellä asiakasta. Erityisesti Tietokeskus tunnetaan siitä, että me hoidamme IT:n ilon kautta.

Kysy lisää palveluistamme

 

Tietokeskus tarjoaa joustavuutta ja reagointikykyä

Julkishallinnon asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä nopeaan reagointiimme. Pidämme huolta esimerkiksi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen laitekannan ylläpidosta. Sen lisäksi, että Tietokeskus vaihtaa vuosittain noin 1700 Helsingin soten laitetta, ylläpidämme tietokoneiden puskurivarastoa äkillisiin tarpeisiin. Puskurivarastosta saadaan koneet muun muassa väliaikaisille flunssarokotuspisteille, joista ne sitten palautuvat takaisin Tietokeskukselle kunnes niitä taas tarvitaan.

Voit lukea lisää yhteistyöstämme Helsingin soten kanssa asiakastarinastamme.

Toimitamme laitteet elinkaarimallilla. Kun laitetilaus saapuu Tietokeskukselle, asennamme koneisiin tarvittavat softat esiasennuskeskuksessamme. Sieltä Tietokeskuksen ammattilaiset vievät laitteet asiakkaalle ja asentavat ne paikan päällä. Samalla kierroksella poimimme elinkaarensa päähän tulleet vanhat laitteet mukaamme ja viemme kierrätykseen.

Osaaminen ja tietoturva huippuunsa

Laitteiden lisäksi Tietokeskus tarjoaa tukea ja ohjausta IT-ratkaisujen käyttöön. Panostamme oman osaamisemme kehittämiseen ja laitamme sen jakoon esimerkiksi webinaarien kautta. Webinaareissamme käydään läpi Microsoftin pilviteknologioiden parhaita käytäntöjä, annetaan vinkkejä tietoturva-asioihin ja pohditaan IT-päätöksentekoa. Järjestämme myös julkishallinnolle suunnattuja koulutuksia.

Esimerkiksi Suomen Metsäkeskusta Tietokeskus on auttanut pilvipalveluiden haltuunotossa: Metsäkeskus on hankkinut muun muassa O365-, Teams- ja Azure- koulutuksia. Viimeisimpänä Tietokeskus toteutti laajan Intunen eli etälaitteiden hallinnan käyttöönoton. Metsäkeskuksen IT-organisaatio on hajallaan monissa toimipisteissä, joten käyttöönotto toteutettiin Teams-palavereina Learn by Doing -menetelmällä – uusi järjestelmä saatiin käyttöön ilman turhaa matkustamista.

Lue asiakastarinasta, mitä kaikkea Metsäkeskus on saanut irti yhteistyöstä Tietokeskuksen kanssa.

KL Kuntahankinnat (nyk. Hansel) on kilpailuttanut myös tietoturvatoimijat, ja Tietokeskus on ainoa toimija tässä kategoriassa. Kyberhyökkäykset ovat valitettavaa arkea myös julkishallinnossa, ja siksi on ensisijaisen tärkeää pystyä torjumaan haittaohjelmat ja muut uhat päätelaitteissa ja palvelimissa. Teemme tietoturvaan ja kaikkiin muihin IT-asioihin liittyen myös konsultointia – siinä meillä on paljon annettavaa kunnille.

Jos haluat arkesi kumppaniksi suomalaisen ja paikallisen IT-talon, älä epäröi ottaa yhteyttä. Laitetaan IT:si huippukuntoon.

* KL-Kuntahankinnat ja Hansel toimivat 2.9.2019 alkaen yhdessä Hanselin nimissä ja www.hansel.fi -sivustolla. KL-Kuntahankintojen nimissä tehdyt sopimukset löytyvät sivuilta kunkin sopimuskauden päättymiseen saakka.

Juha Vesala

Liiketoimintajohtaja, julkishallinto

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: