Järjestimme toukokuussa Microsoft 365 -aamupäivän IT-ammattilaisille. Tapahtuma sisälsi kattauksen käytännön tietoa, esimerkkejä ja demoja Microsoft 365 -ratkaisuista sekä ajasta ja paikasta riippumattomista työskentelymenetelmistä.


KATSO TALLENNE

1. Varmistat, että organisaatiosi käytössä ovat fiksuimmat Teams-ominaisuudet ✅

Tänä keväänä tietotyön arki muuttui nopeasti. IT-ammattilaisen on syytä varmistaa, että esimerkiksi Teamsiin liittyvät käytännöt ovat ajan tasalla ja parhaat toiminnot koko organisaation käytössä.

Moni organisaatio nappasi Teamsin käyttöön salamannopeasti – ja se on hyvä! Aamupäivän aikana käymme läpi Teamsin tarjoamia työkaluja, jotka ovat kaikessa vauhdissa saattaneet jäädä vuorovaikutustoiminnallisuuksien jalkoihin.

Teamsissa on kosolti ominaisuuksia, joiden avulla rasittava sähköpostipingis minimoidaan, esitysten ja asiakirjojen versionhallinta helpottuu ja saatte tehokkuutta parannettua myös toimistoympäristössä sitten, kun sinne jossain vaiheessa palataan. Demoamme aamupäivän aikana, kuinka Teams toimii organisaation yhteistyön solmukohtana.

2. Tarkistat, että työn turvallisuus on sitä, mitä pitääkin ✅

Jo aiemmin varsin polttavaksi keskustelunaiheeksi noussut tietoturva on myös aamupäivän agendalla.

Etenkin pilvessä tapahtuva laitehallinta on tämän vuoden iso juttu. Työtä tehdään enemmän ja enemmän toimiston seinien ulkopuolella, joten laitehallintakin täytyy ulottaa myös oman ympäristön ulkopuolelle. Siinä pilvet tulevat isoksi avuksi ☁️.

Saat käytännönläheisten esimerkkien kautta eväät datan ja käyttäjäidentiteettien turvaamiseen. Luvassa on myös esimerkkejä siitä, miten varmistetaan, että työntekijät käyttävät yrityksen dataa turvallisesti – myös kotikoneella tai muilla laitteilla työskennellessään.

3. Saat käytännöllisen katsauksen (demoja!) uusista työtä tehostavista ominaisuuksista ✅

Microsoft 365 -ratkaisu tarjoaa uskomattoman hyviä työkaluja työn tehostamiseen. On valtavan hienoa nähdä, miten erityyppiset automaatiot tekevät työstä selkeämpää ja turhia työvaiheita saadaan vähennettyä. Homma siis toimii myös käytännössä!

Demoamme muun muassa, miten erityyppisiä työnkulkuja pystytään automatisoimaan Power Automatella. Hyviä käyttötapauksia ovat esimerkiksi tilauslomakkeet, joiden saapumisesta pingataan automaattisesti vastaanottajalle ja hyväksyjälle, jotka pystyvät toimimaan suoraan näiden automatisoitujen viestien kautta. Sähköposti- tai tikettisäätöön ei kulu turhaa aikaa ja workflow suoraviivaistuu huomattavasti.

Lisäksi tutustumme ainakin Power BI:n datavisualisoinnin työkaluihin ja Teamsin parantuneeseen metatietojen tukeen – sen kautta tiedostonhallinta parantuu merkittävästi.

+1: Uusi työ on jo täällä: varmistat, että organisaatiosi pysyy mukana ✅

Käynnissä oleva kevät muutti tietotyön tekemisen tavat pysyvästi. Monessa yrityksessä työkalut saatiin perustasolla käyttöön nopeasti – nyt on mielestämme oikea aika ottaa syväsukellus työkalujen parhaisiin ominaisuuksiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Microsoft 365 -työkalujen avulla etätyö ja omilla laitteilla tehtävä työ käy kätevästi ja turvallisesti.

Aamupäivä on erittäin käytännönläheinen tapahtuma. Käytetty aika maksaa itsensä varmasti takaisin, etenkin niille ammattilaisille, jotka eivät ole vielä ehtineet lähemmin tutustua näihin uusiin ominaisuuksiin.

Microsoft 365 -aamupäivä pidettiin keskiviikkona 6.5. klo 9-12 Teams Live Eventinä.

KATSO TALLENNE

Janne Nevalainen

#Konsultti

Janne toimii Tietokeskuksessa senioritason konsulttina ja kouluttajana. Hänen erikoisosaamisaluetta ovat Teams, O365 ja muut Microsoftin viestintäratkaisut.