Vuonna 2018 Tietokeskukselle tapahtui paljon hienoja asioita. Asiakkaille ne näkyivät ulkoisen olemuksemme muutoksena, alueellisen fokuksen vahvistumisena, uusina palveluina ja parempana organisoitumisena. Päivitimme Tietokeskuksen brändin ja visuaalisen ulkoasun vastaamaan selkeämmin missiotamme: tietotekniikka voi olla ilon ja menestyksen aihe.

Yhdistimme maanlaajuisen osaamisen

Vielä vuonna 2017 Tietokeskus muodostui alueellisista yhtiöistä, jotka toimivat 11 eri paikkakunnalla. Muutoksen ajurina oli se, että aiemmin osaaminen oli hajallaan organisaatiossa. Meillä oli näkemys, että yhdistämällä koko yrityksen osaamisen yhden organisaation alle pystyisimme palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Samanaikaisesti halusimme säilyttää sen, mitä asiakkaat meissä arvostavat: olemme paikallisesti läsnä asiakkaiden arjessa niin asiantuntijoiden kuin myynnin toimesta.

Eri paikkakunnilla toimivien asiantuntijoiden osaamisen yhdistävä organisaatiomalli on mielestämme paras mahdollinen tapa tarjota kattavat ICT-palvelut asiakkaillemme. Näin varmistamme, että asiakkaittemme käytössä on koko Tietokeskuksen osaaminen kaikilla tasoilla maanlaajuisesti.

Uudistuminen ei olisi ollut mahdollista ilman, että toimitilat tukevat työskentelytapojen muutosta. Uudistetut toimitilamme Helsingissä ja Turussa rakennettiin tukemaan työskentelyä, jossa tiimit muodostuvat eri paikkakunnilla työskentelevistä asiantuntijoista. Toimimme nyt kolmeen osaan jaetussa monitoimitilassa, jossa on erityyppiseen työskentelyyn varattuja, koko porukan viihtyvyyden huomioivia alueita. Uusissa tiloissa jokainen valitsee itselleen sopivan paikan työskennellä riippuen siitä, minkä asian tai kenen kanssa hän työskentelee – fyysisesti tai virtuaalisesti. Uutta tilaratkaisua valmistellaan myös Tampereella.

Joukkueemme vahvistui kovilla osaajilla

Yritysostojen ja rekrytointien myötä osaajiemme määrä on kasvanut nyt jo yli kolmeensataan ja konsernin liikevaihto nousi 115 miljoonaan euroon. Vuosi 2018 oli aktiivista aikaa Tietokeskukselle myös yrityskauppojen suhteen. Haluamme olla valtakunnallisesti lähellä asiakkaitamme ja laajentaa palvelutarjontaamme, jotta olisimme entistä vahvempi kumppani pk-yrityksille. Tamperelaiset Tamico ja Suomen IT-infra liittyivät osaksi Tietokeskus-perhettä kesällä 2018. Loppuvuodesta 2018 Tietokeskus täydentyi vielä Edera Partnersin Microsoft-pilviosaajilla ja turkulaisilla Data Groupin ammattilaisilla.

115M €
liikevaihto
yli 300
työntekijää
74,5
asiakastyytyväisyys (NPS)

Erityiskiitoksen viime vuodesta ansaitsee oma henkilöstömme, joka on paitsi ollut täysillä mukana muutoksessa myös venynyt, kestänyt, tsempannut ja haastanut sekä muutoksissa että vanhoissa toimintatavoissa. Olemme vuoden aikana säännöllisesti mitanneet henkilöstötyytyväisyyttä ja esimiestyöskentelyä. Tulokset kertovat, että molemmat ovat kehittyneet todella hyvään suuntaan. Alla henkilöstömme palautteet sanapilvenä, kun heiltä kysyttiin joulukuun henkilöstötyytyväisyyskyselyssä spontaania mielikuvaa yrityksestä.

Panostamme palveluun ja jatkuvaan oppimiseen

IT-palvelutoimittajaa kritisoidaan usein – ja syystä – siitä, että toimittaja ei kehitä asiakkaan palveluita. Halusimme nostaa tämän prioriteetiksi toimintamme kehityksessä. Otimmekin ilolla Ederan IT-konkarit ja pilviasiantuntijat osaksi Tietokeskuksen joukkuetta. Huomattava osa maamme pk-yritysten tietotekniikasta nojaa Microsoftin pilvipalveluihin, ja nyt voimme auttaa asiakkaitamme pilvipalveluiden täysimittaisessa hyödyntämisessä.

Toinen tärkeä asia meille on niin asiakkaamme kuin loppukäyttäjän palvelukokemus kaikilla tasoilla. Kärkihankkeena on ollut kehittää edelleen käyttäjätukipalvelun laatua. Nyt kaikkiin puheluihimme vastataan 98-prosenttisesti 30 sekunnin sisällä ja NPS oli 74,5 vuoden viimeisen kolmen kuukauden keskiarvona.

Tietokeskuksen tämän vuoden suuria teemoja ovat myös henkilöstön kehittäminen ja jatkuva oppiminen muun muassa oman akatemiamme muodossa. Näin pidämme huolen, että asiakkaat valitsevat jatkossakin meidät, kun haluavat osaavimman kaverin kaupungissa kumppanikseen.

Janne Lipiäinen

Toimitusjohtaja

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: