Microsoftin pilvipohjainen työkalupakki on ollut jo useita vuosia markkinoilla. Se on kehittynyt ja saanut runsaasti uusia hyödyllisiä ominaisuuksia vuosien varrella. Office 365 onkin noussut modernin työskentelyn symboliksi ja yhdeksi Microsoftin päätuotteista.

Vapaus työskennellä missä ja milloin vain

Kautta maailman suosittu Office 365 pitelee Suomessakin kärkisijaa tuottavuustyökalujen joukossa. Vaikka monet organisaatiot käyttävät Office 365:ttä,  hyödynnetään harmillisen usein vain sähköpostia pilvessä. Mahdollisuuksia nimittäin riittää paljon muuhunkin.

Office 365 tarjoaa Sharepoint Onlinen myötä käyttäjilleen mahdollisuuden tallentaa, muokata sekä jakaa tietoja pilvessä. OneDrive for Business puolestaan tuo käyttäjille oman, pilvipohjaisen tallennustilan. Työkaluja löytyy kattava määrä, olipa sitten tavoitteena tiimityöskentely (Teams), kevyt projektinhallinta (Planner) tai vaikkapa datan analysointi (Power BI).

Office 365:n hienous on, että työntekijä pystyy käyttämään tuotteita ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. Työaseman lisäksi käyttäjällä on mahdollisuus työskennellä selaimen kautta sekä mobiilisti. Mobiilituotteita onkin kattava määrä saatavilla ja ne voi ladata ilmaiseksi Applen sekä Googlen kauppapaikoista. Näin käyttäjällä ovat Office 365:n tarjoamat työkalut ja tiedostot aina käden ulottuvilla.

Mikäli käyttäjä haluaa jatkaa työkoneella aloitettua tiedostoa myöhemmin toisella laitteella, tiedoston voi tallentaa pilvipohjaiseen OneDriveen, josta sen voi myöhemmin avata vaikkapa kotikoneella. Ei enää muistitikkurumbaa tai liitetiedostojen kanssa kamppailuja.

Azure AD:n infra tietoturvan takeena

Modernit työkalut ovat vain yksi osa yhtälöä. Office 365:n taustalla toimii Azure AD, joka tarjoaa kokonaisen pilvipohjaisen infrastruktuurin käytettäväksi.

Kiitos Azure AD:n ja Office 365:n yhteistoiminnan, työntekijöiden tietokoneet voidaan rekisteröidä Azure AD:hen. Näin työntekijät voivat kirjautua työasemilleen omilla Office 365 -tunnuksillaan ja käyttää Office 365 -sovelluksia SSO-tyyppisesti. Azure AD ja Office 365 sisältävät useita globaalisti skaalautuvia työkaluja, jotka tarjoavat vahvaa turvaa niin käyttäjien identiteetin, laitteiden kuin tietojenkin suojaamisessa. Tarvittaessa Office 365:n ja Azure AD:n ominaisuuksia voidaan vielä parantaa erikseen lisensoitavilla tuotteilla, kuten Azure AD Premiumilla tai Intunella.

Lisää O365-tietoa tarjolla webinaarissa

Office 365 ja sen ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti. Microsoft kehittää myös lisensointeja vastaamaan paremmin organisaatioiden muuttuvia tarpeita – yksi hyvä esimerkki tästä on Microsoft 365 -tuote, joka yhdistää Office 365 -paketin, EM+S -hallintatuotteen ja Windows 10 -lisenssin yhdeksi, kätevästi kuukausihinnoitelluksi tuotteeksi.

Jatkuvan kehityksen ansiosta Office 365 -tuotteiden käyttäjä pysyy aina tuottavuuden ja turvallisuuden aallonharjalla. Jos haluat tietää lisää Office 365:sta, katso O365-webinaaritallenne

Janne Nevalainen

#Konsultti

Janne toimii Tietokeskuksessa senioritason konsulttina ja kouluttajana. Hänen erikoisosaamisaluetta ovat Teams, O365 ja muut Microsoftin viestintäratkaisut.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: