Organisaatioihin rytinällä keväällä rantautunut etätyökulttuuri kasvatti Microsoft 365-tuotteen sovellusten käyttöä hurjasti. Kasvu näkyi erityisesti Teamsissä.

Marraskuussa 2019 Teamsilla oli 20 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, maaliskuussa 2020 määrä oli kasvanut 44 miljoonaan ja huhtikuussa 2020 luku oli jo huimat 75 miljoonaa käyttäjää. Huh! ?‍?

Microsoft kehittää Teamsia nopeasti ja aktiivisesti ja kuluva kevät onkin tuonut taas nipun uusia ominaisuuksia käyttäjien työskentelyä helpottamaan. Tutustutaanpa niistä muutamiin.

 

Kokous kerrasta poikki ❌

Onko tilanne tuttu: kokouksen lopussa osallistujat päättävät kokouksen osaltaan painamalla punaista luurin kuvaa ja myöhemmin joku huomaa jääneensä vahingossa kokoukseen roikkumaan? Ei enää, sillä “päätä kokous” -nappi on täällä! Kun kokous on ohi, järjestäjä voi päättää kokouksen kaikilta valitsemalla kokouksen valikosta “Päätä kokous.” Namiska lopettaa palaverin kaikilta automaattisesti.

 

Suurempi määrä osallistujia näkyviin 👥

Teams videokokouksissa on tähän asti näkynyt vain muutaman käyttäjän videokuva. Se on ollut hankalaa isomman ryhmän palavereissa, jossa suurin osa osallistujista ei näy ruudulla.  Nyt Teams-kokous näyttää 3×3 videomatriisin, johon tulee esiin yhdeksän aktiivisen käyttäjän videokuva. Ei vieläkään ihan kaikki, mutta Microsoftin mukaan tähän on tulossa lisää parannuksia myöhemmin.

 

Irrota chatti omaksi ikkunaksi 🗨

Jos käytät Teamsiä tehokkaasti, käytät todennäköisesti useaa toimintoa yhtäaikaa. Monen asian tekeminen yhdessä ikkunassa voi kuitenkin olla hankalaa: samaan aikaan pitäisi chattailla, osallistua kokoukseen ja muokata tiedostoja. Tähän on nyt saatu helpotusta. Voit irrottaa keskustelut omiksi ikkunoikseen. Myöhemmin myös kokoukset voi irrottaa erillisiin ikkunoihin.

 

Osallistujaraportti paljastaa aktiivit ja lusmut 👥

Kuka oli paikalla palaverissa? Kuka lähti etuajassa kokouksesta? Kuka ei edes vaivautunut paikalle? Kokouksen järjestäjä voi nyt ladata kokouksesta osallistujaraportin, jossa näkyy ketkä tulivat paikalle ja kuka lähti kokouksesta mihinkin aikaan. Ominaisuus ei ole automaattisesti päällä, se täytyy vielä ainakin toistaiseksi aktivoida Teamsiin Powershellin avulla.

Eli nyt skarpisti kokouksiin ajoissa. ??‍♂️

 

Pyydä puheenvuoroa viittaamalla ✋

Kuulostaa paluulta pulpettiin, mutta uusi kädennosto-ominaisuus tekee suuren porukan palavereista helpommin hallittavia. Olette varmasti huomanneet, että mitä enemmän väkeä on Teams-kokouksessa sitä vaikeampaa on saada puheenvuoroa. Pahimmillaan kokous menee kilpahuudoksi, kun useampi henkilö yrittää saada asiansa sanotuksi. Nyt voit nostaa käden kokouksessa merkiksi, että sinulla on asiaa. Sujuvaa ja kohteliasta!

 

Piristystä palavereihin videon taustakuvilla 🏝

Background Blur -ominaisuus eli videokuvan taustan sumentaminen on varmasti pelastanut monen kotitoimistolla työskentelevän päivän, kun mahdollinen taustalla tapahtuva liike ja muut kodin asiat jäävät kameralta ja samalla muilta kokoustajilta piiloon. Sumennuksen lisäksi voit nyt myös lisätä videokuvalle haluamasi taustakuvan. Pitäisitkö tänään kokouksen Havaijilta? Tai ulkoavaruudesta?

Tässäpä tuoreimmat päivitykset Teams-rintamalta. Microsoft tunnetusti kehittää Teamsiä nopealla tahdilla ja voimme aika turvallisesti olettaa, että vauhti vielä tästä ainakin tänä vuonna kiihtyy. Varmasti vuoden 2020 loppuun mennessä meillä on taas uutta tutustuttavaa Teamsissa!

 

Kiinnostaako Teams?

Voimme auttaa organisaatiotasi sen käyttöönotossa ja tehokkaassa hyödyntämisessä.

Lue lisää Teams-uutisia blogistamme. Tai tutustu vaikka tekemäämme valtakunnalliseen IT 2020 -tutkimukseen.

Janne Nevalainen

#Konsultti

Janne toimii Tietokeskuksessa senioritason konsulttina ja kouluttajana. Hänen erikoisosaamisaluetta ovat Teams, O365 ja muut Microsoftin viestintäratkaisut.