Kerroimme 28.1. julkaistussa tiedotteessamme Ficolon ja Tietokeskuksen yhteistyön syventämisestä. Uutinen herätti jonkin verran kiinnostusta ja ajattelin tässä blogissa avata taustoja ja ajatteluamme asiaan liittyen.

Tietokeskuksen Raision konesali siirtyi Ficololle 1.2. Moderni konesali käsittää lattian ja katon lisäksi varavoimageneraattoreita, UPS-järjestelmiä ja sammutuslaitteistoja. Tämän lisäksi konesalin monitoroimiseen tarvitaan erilaisia sensoreita, jotka seuraavat mm. tilan kosteutta, lämpötilaa ja ilmanpainetta. Modernin fyysisen konesalitilan operointi vaatii aivan omanlaistaan erikoisosaamista. Asiakkaidemme arjen pyörittäminen puolestaan muodostuu palvelimista, levyjärjestelmistä ja niiden päällä toimivista liiketoimintasovelluksista – pilvipalveluista tai näitä yhdistävistä hybridiratkaisuista puhumattakaan.

Keskitymme IT-palveluiden tuottamiseen

Yritykset tekevät valintoja: mikä tuottaa asiakkaille oikeasti arvoa ja mikä kannattaa ulkoistaa osaaville kumppaneille. Yhä harvempi yritys omistaa liiketoiminnan harjoittamiseen käytettävän kiinteistön. Myös me tulimme siihen tulokseen, että Tietokeskuksen ei ole välttämätöntä omistaa tiloja, joissa pyöritämme omia ja asiakkaidemme palvelimia ja verkkolaitteita. Jätämme mielellämme Ficolon osaavan tiimin huolehdittavaksi sen, että asiakkaidemme palvelimille tulee sähköä, tilat ovat turvalliset ja jäähdytys viilentää ne tehokkaasti.

Missionamme on tuottaa asiakkaillemme iloa ja menestystä tietotekniikasta. Tämän teemme auttamalla asiakkaitamme hyödyntämään moderneja työvälineitä tietotyössä, laajentamaan liiketoimintaansa vaikka Aasiaan tai huolehtimalla esimerkiksi siitä, että luottamukselliset dokumentit ovat aina salattuina. Kiinteistöinfran, kuten kaasusammutuslaitteiston uusimisesta huolehtimisen, jätämme mielellämme alan sertifioiduille ammattilaisille.

Kysyimme viime vuoden lopulla yli 300:lta alamme asiantuntijalta ja -johtajalta IT:n nykytilasta ja kehitysnäkymistä suomalaisissa organisaatioissa. Tutkimuksen tulokset vahvistivat meidän olevan oikealla tiellä: aiomme tulevaisuudessa panostaa entistä vahvemmin tietotyön tuottavuuden kehittämiseen ja modernien tietotyövälineiden jalkauttamiseen asiakasorganisaatioissamme. Keskitämme osaamisemme IT-palveluihimme, joiden avulla tuomme iloa ja menestystä asiakkaillemme. Yhteistyökumppaneiksemme valitsemme myös tulevaisuudessa Ficolon kaltaisia oman alansa erityisosaajia.