Microsoft Ignite on Microsoftin vuosittainen päätapahtuma, joka kerää saman katon alle yli 25 000 IT-ammattilaista. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 4.-8.11. Orlandossa, Floridassa. Tapahtuma on tarkoitettu IT-ammattilaisille ja kehittäjille, mutta valtavaan tapahtumaan mahtuu toki paljon asiaa myös IT-päättäjille. Erilaisia puheenvuoroja on hykerryttävä määrä – tätä kirjoittaessa 1710 erilaista puheenvuoroa ja yli 1436 puhujaa!

Me Tietokeskuksella rakennamme vuosittain useita pieniä tapahtumia ja muutaman isomman Tietoiskuseminaarin. Olen nähnyt läheltä, kuinka paljon työtä usean sadan hengen tapahtuman järjestäminen vaatii, joten osaan todella arvostaa sitä työtä, jonka Microsoftin organisaatio tekee joka vuosi tämän valtavan tapahtuman eteen. Sessioiden lisäksi jokainen osallistuja tankkaa viikon aikana merkittävän määrän erilaisia virvokkeita ja syö 2-3 tuhtia ateriaa päivän aikana. Ja tankata myös pitää, sessiosta toiseen tallustaessa kun voi helposti vierähtää yli 30 minuuttia pitkien välimatkojen ja ruuhkien takia.

Tietokeskukselta meitä osallistuu tänä vuonna Igniteen neljä asiantuntijaa, jotka lähtevät jokainen hakemaan viimeisintä tietoa ja ideoita tulevaan vuoteen. Tuomme näitä terveisiä myös tuoreena Suomeen ja valitsimme marraskuisten Pilveä & Kaljaa -tapahtumien teemaksi ”Ignite-terveiset”.

Pilvipalvelut jyräävät ohjelmistossa

Oma sessiokalenterini on vielä pahasti vaiheessa johtuen vaihtoehtojen määrästä, ja usein suunnitelma myös elää viikon aikana. Kantava ajatus itselläni on oppia valtavasti lisää asioista, joista tiedän vähemmän ja mennä pelkästään deep dive -esityksiin, jos aihe on itselleni erittäin tuttu. Silti huomasin valitsevani omia suosikkipuhujiani. Tunnustaudun avoimesti Jeffrey Snoverin (mm. PowerShellin keksijä) faniksi ja häntä menisin kuuntelemaan, vaikka mies lukisi säätiedotuksia. Ilokseni huomasin, että Snover ja Jason Helmick pitävät tänäkin vuonna suositun PowerShell Unplugged -session.

Konferenssin suunta on kuitenkin selvä. Jo viime vuonna esimerkiksi Windows Server -aiheiset esitykset olivat kadonneet lähes kokonaan, eikä niitä kovin monta ole tänäkään vuonna. Tilalle ovat jyränneet luonnollisesti pilvipalvelut monessa eri muodossa: loppukäyttäjävetoinen Modern Workplace ja palveluvetoinen Azure. Huomasithan? Palveluvetoinen, ei palvelinvetoinen.

Näiden lisäksi monessa esityksessä mainitaan AI, pilven älykkyys, Machine Learning ja Security. Tietoturvan merkitys korostuukin esityksissä kauttaaltaan. Ratkaisulla ei ole väliä, jos se ei ole turvallinen – ja pilvessä se monesti on.

Expo-alue on tapahtuman suola

Sessioita voi katsella aamusta iltaan ja kaikki esitykset ovat nähtävillä myöhemmin myös verkossa. Yksi järisyttävin etu lähteä paikan päälle Igniteen onkin Expo-alue, missä kaikki Microsoftin tuoteryhmät – tai enemmänkin tuoteryhmien edustajat – majailevat lähes koko viikon. Näiden satojen ammattilaisten joukosta kävijöillä on hyvä mahdollisuus löytää se tyyppi, joka teki tuotteeseen sen palasen, jonka kanssa kipuilet. Expossa voi antaa rakentavaa palautetta tai kysyä kysymyksiä suoraan kehittäjiltä. Microsoftin lisäksi Expo-alueelta löytää myös satoja mielenkiintoisia kumppaneita, joiden tuotteisiin voi tutustua. Moni myös jakaa messuille sopivia lahjoja. Viime vuonna tuhannet IT-nörtit vaelsivat käytävällä valomiekat kädessä – mikä mahtaa olla tänä vuonna in.

Tuhti viikko siis pian edessä. Laita Tietokeskuksen somekanavat seurantaan Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä – reaaliaikaiset Ignite-päivitykset tarjoillaan Twitterissä ja kuvia paikan päältä näet Instagramissa. Päivittäiset blogit ovat luettavissa LinkedInissä ja Facebookissa.

Ja jos olet itse tulossa tapahtumaan, me tavataan mielellämme muita suomalaisia kollegoja reissun päällä, joten ota yhteyttä!

Vinkki: Tule paikalle Pilveä & Kaljaa -iltoihin, tarjoamme burgerit ja bisset ja parhaat palat Ignitesta.

Petri Pukkanen

Konsultti

Pete työskentelee Tietokeskuksessa konsulttina. Petrin erikoisosaamisalueita ovat Azure-, moderni laitehallinta ja M365.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: