Vaivaako etäpalaveriväsymys? Lue vinkkimme vaivattomaan kommunikaatioon etäyhteyksien yli. Jabran Panacast-tuotesarja on suunniteltu tehokkaaseen hybridityöhön.

Etäpalaveriväsymyksestä on muodostunut jo käsite. Se syntyy pitkälti tekniikan ja yhteyksien tuomista haasteista. Jatkossa työnantajan onkin entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota etätyövälineiden tasoon.

Laadukkailla ääni- ja videolaitteilla varmistetaan luonnollinen ja vaivaton vuorovaikutus. Samalla etätyöstä syntyvä kuormitus vähenee, kun osallistujat voivat keskittyä sataprosenttisesti palaverin sisältöön teknologian sijasta. Äänensävyt ja kehonkieli välittyvät tarkasti ja selkeästi kaikille.

 

Parasta olisi, jos etäkokouksistakin saataisiin mahdollisimman luonnollisia. Sekä tarkkaavaisuus että hyvä äänen ja kuvan laatu tehostavat puheen käsittelyä aivoissa.

– Psykologian professori Kimmo Alho, Ilta-Sanomat 29.7.2021

 

Uudessa normaalissa IT-laitevastaavan tärkeimpiä tehtäviä on mahdollistaa sujuva ja tehokas hybridityö sekä mahdollisimman luonnollinen vuorovaikutus. Laitevalinnoilla on ratkaiseva rooli organisaation tehokkuudessa ja etätyön haittojen ehkäisyssä.

Näin tuet tekniikalla mahdollisimman luonnollista vuorovaikutusta etäpalavereissa:

  • Varmista video- ja ääniyhteyksien korkea laatu
  • Käytä aina yrityskäyttöön tarkoitettuja videoneuvottelulaitteita
  • Suosi käyttäjälle helppoja, plug and play – tyyppisiä ratkaisuja, jotka eivät vaadi muutoksia käyttäjän omalle koneelle
  • Varmista, että videoneuvottelulaitteesi toimivat yleisimpien etätyösovellusten ja -alustojen kanssa

Sujuvoita hybridityötä Jabran etäpalaverilaitteilla

Parhaiten tuet luonnollista vuorovaikutusta hankkimalla työntekijöiden käyttöön ja neuvotteluhuoneisiin nimenomaan yrityskäyttöön tarkoitettuja ja etäpalavereihin optimoituja laitteita – esimerkiksi kuulokkeiden, kameroiden ja niihin integroitujen mikrofonien tulisi olla tarkoitettu tietotyön tekemiseen, eikä esimerkiksi musiikin kuunteluun tai pelaamiseen.

Jabran Panacast-sarjan tuotteiden laadukkaat mikrofonit ja älykäs kamerateknologia takaavat luonnollisen ja sujuvan vuorovaikutuksen. Kamera välittää korkealaatuista ja käytössä olevan screenin laatua vastaavaa kuvaa. Keskittymistä palaverin sisältöön ja siinä käytävään keskusteluun helpottaa älykäs zoomaus, joka kohdentaa kuvan aina siihen henkilöön, joka vuorollaan puhuu.

Uutuus: Jabra PanaCast 50 Videobar ✨

  • Huikea äänenlaatu ammattilaistason äänen johtavalta asiantuntijalta
  • Täydellinen kuvanlaatu ja 180° näkökenttä panoraama-4K:ssa
  • Tekoäly tarjoaa useita älykkäitä ominaisuuksia kuten puhujan zoomaus, valkotaulun suoratoisto ja neuvotteluhuoneen ihmismäärän/käyttöasteen monitorointi

Hinta 1 078,65 € alv 0% verkkokaupassamme.

Maailman ainoana konferenssikamerana Panacast 50 videobarissa on myös integroitu valkotaulukamera -toiminto, joka kohdentaa kameran suoraan valkotauluun, ja jonka avulla etäyhteyksien päässäkin olevat voivat nähdä reaaliajassa, mitä taululla tapahtuu. Tämä tukee erityisesti esimerkiksi workshop-tyyppistä työskentelyä ja ottaa luonnollisella tavalla myös etänä olevat mukaan valkotaululla tapahtuvaan työstöön

Palavereiden kulkua selkeyttävä, huipputasoinen äänenlaatu on laitteessa mahdollistettu kahdeksan älykkään mikrofonin avulla, joissa on äänentunnistus sekä kohinaa ja kaikuefektiä poistava teknologia. Neljä ammattilaistason kaiutinta pitävät huolen siitä, että kaikki huoneessa olevat kuulevat selkeästi etäpalaverissa käytävät keskustelut.

 

 

Henkilökohtaiseen käyttöön istuvan Panacast 20 -kameran ominaisuuksiin kuuluu valaistuksen korjaus, joka selkeyttää kuvaa esimerkiksi kodin puutteellisessa valaistuksessa. Omalta koneeltaan etäpalavereihin osallistuvat saattavat työskennellä paikoissa, joissa myös ääniolosuhteet voivat vaihdella paljonkin.

Jabran Evolve-sarjan toimistokäyttöön tarkoitetuilla kuulokemikrofoneilla takaat yrityksesi työntekijöille täyden keskittymisen etäpalavereiden sisältöön, sillä ne on optimoitu meluisiinkin ympäristöihin.

Plug and play -laite ei vaadi muutoksia omalle tietokoneelle

Myös sillä on merkitystä, miten palaveri kunkin osallistujan kohdalla alkaa, ja joutuuko ensin taistelemaan tekniikan kanssa päästäkseen ylipäänsä palaveriin mukaan. Kaikki työntekijät eivät ole välttämättä kotonaan teknisten laitteiden parissa ja säätämiseen hukattu aika sivukuluineen on kallista.

Helppouden takaamiseksi Jabran Panacast-tuotesarjan laitteet ovat niin sanottuja plug and play -ratkaisuja, jotka mahdollistavat laitteen yhdistämisen tietokoneeseen helposti yhdellä johdolla ilman asennuksia ja ylimääräisiä asetusten muutoksia. Näin etätapaamisiin liittyminen käy nopeasti ja vaivattomasti, eikä loppukäyttäjän tarvitse päivittää tai muuttaa omalla koneellaan mitään.

Jabran etäpalaverilaitteet ovat myös agnostisia ja ne ovat sertifioitu suurimmalle osalle yrityksissä käytössä oleville etäpalaverialustoille, kuten Teamsille, Google Meetsille ja Zoomille. Näin itse alustan ja laitteen välisessä kommunikaatiossa ei tule ongelmia ja laitteet pelaavat sujuvasti eri alustojen kanssa.

Panacast-tuotteet vastaavat uuden normaalin erityishaasteisiin

Hybridityön lisääntyessä etäpalaverit mahdollistavia, uusia laitehankintoja kannattaa tehdä, sillä modernien laitteiden mukana saa myös täysin uusia ja uuteen normaaliin istuvia ominaisuuksia.

Esimerkiksi toimitilat tulevat jatkossa muuttumaan, kun tiloissa ei samaan aikaan työskentele yhtä paljon ihmisiä kuin ennen. Neuvotteluhuoneiden koko tulee pienenemään, mutta niiden määrä tulee lisääntymään, kun suurempia kokoontumisia samoihin tiloihin pyritään välttämään.

Pienenevän neuvotteluhuoneen kalliit neliöt käytetään parhaiten hyödyksi käyttämällä etätapaamisissa sellaista välinettä, joka nappaa kuvaan koko tilan ja siellä olevat osallistujat. Panacast 50 videobarin kamera näyttää kaikki osallistujat 180° asteen kamerakulmassa. Näin koko työryhmän on helppoa ja mukava olla virtuaalisesti läsnä.

Jabran Panacast sekä pienempiin neuvottelutiloihin soveltuva Panacast 50 tuottavat osallistujamääriin perustuvaa dataa, jonka avulla voidaan seurata tilojen käyttäjämääriin liittyvien rajoitusten noudattamista. Lisäksi Panacast 50:een voidaan asettaa niin sanottu tilahälytys, joka voi antaa englanninkielisen varoituksen, mikäli tilassa olevien henkilöiden määrä ylittää sallitun rajan.

Turvallisuuteen on kiinnitetty muutenkin Panacast-tuotesarjassa huomiota, ja laitteissa on mukana integroitu ja sertifioitu tietoturva.

 

Tutustu PanaCast-tuotteisiin

 


Artikkeliin on haastateltu Jabran Territory Sales Executivea Antti Valtosta.