Amazon Web Services järjestää joka vuosi suuren massatapahtuman, johon tulee osallistujia eri puolilta maailmaa. Näin oli tänäkin vuonna, kun re:Invent järjestettiin jo seitsemättä kertaa. Tapahtumassa tuodaan esille AWS-palveluja eri näkökulmista: IT-päättäjille on omat luentonsa, samoin arkkitehdeille, ylläpitäjille ja koodareille. Luentojen, Hands On -labrojen, työpajojen ja huippukokousten avulla rakennetaan näkemystä tulevista tuotteista sekä syvennetään osaamista olemassa olevista tuotteista ja ratkaisuista.

Valtava tapahtuma käynnistyi hyvissä tunnelmissa

Tänä vuonna re:Invent järjestettiin Las Vegasissa. Koneoppiminen (Machine Learning), ilman palvelinta toteutettavat ratkaisut (Serverless) sekä konttiratkaisut (Container) kiinnostivat, ja niihin liittyviä luentoja oli tarjolla tapahtumaviikon joka päivälle. Omaankin konferenssikalenteriin päätyi muutama aiheisiin liittyvä luento.

Loppuunmyyty konferenssi keräsi yli 50 000 osallistujaa. Tapahtumapaikkoja oli seitsemässä Las Vegas Stripin varren konferenssikeskuksessa, maailman suurimpien hotellien ja kasinoiden keskellä. Väenpaljoudesta huolimatta kaikki järjestelyt sekä siirtymiset hotellien välillä sujuivat upeasti. Hyvä ilmapiiri syntyi osaltaan myös siitä, että kaikki ihmiset järjestäjistä osallistujiin olivat avuliaita ja mukana positiivisella asenteella.

Uusia ideoita metsästämässä

Amazon Web Services -konferenssikalenterini täyttyi pääasiassa peruspalveluiden osaamisen syventämiseen tähtäävistä sessioista, mutta oli joukossa uusiakin palveluita esitteleviä puheenvuoroja. Hain aktiivisesti inspiraatiota ja lisätietoa sellaisilta luennoilta, joiden tarjonnan pohjalta voisi saada rakennettua uudenlaisia palveluita Tietokeskuksen palvelu- ja konsultointiportfolioon.

Konferenssissa kokemani hyvä fiilis muistutti minua Tietokeskuksen tunnelmasta. Tätä kirjoittaessani meneillään on kolmas viikkoni tietokeskuslaisena ja havaintojeni perusteella on tunnelma konttorilla ollut pelkästään positiivinen. Ihmiset ovat avoimia, tulevat juttelemaan, neuvomaan sekä vaihtamaan ajatuksia eri asioista. On ilo palata konferenssista tuoreiden ideoiden kera näin innostuneen joukon pariin.

Seuraavassa blogissa kirjoitan tarkemmin konferenssin annista.

Hannu Kauremaa

Konsultti

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: