”Yhteistyö on toiminut alusta asti hyvin, eikä siitä ole jäänyt mitään pahaa sanottavaa. Pitkän historian myötä Tietokeskus tuntee hyvin, mitkä säännöt meitä koskevat ja toisaalta mitä arvoja yliopistolla on hankintoihin liittyen”, kertoo Turun yliopiston IT-johtaja Miikka Kairinen.

Tällä hetkellä Tietokeskus on Turun yliopiston sopimuskumppani Dellin PC-koneiden sekä oheislaitteiden toimituksessa. ”Lisäksi Tietokeskus toimittaa kaiken AV-tekniikan, eli esimerkiksi projektorit, valkokankaat, äänilaitteet, kaiuttimet ja infonäytöt”, täydentää Tietokeskuksen myyjä, Aleksi Naaranoja.

Turun yliopisto haluaa kilpailutetun merkkitoimittajan ja itsensä väliin alihankintakumppanin, koska se tuo tekemiseen sujuvuutta. Logistiikkapalvelut, puskurivarasto, toimiva webkauppa ja selkeä laskutus hoituvat Tietokeskuksen kanssa.

”Toiminnan sujuvuus ja toimintavarmuus ovat Tietokeskuksen vahvuuksia. Lisäksi meiltä voi edustajat laittaa Tietokeskuksen myyjille kyselyitä laitteisiin liittyen ja aina sieltä tulee vastauksena selvitys”, Kairinen kiittää.

Turkulaisuudesta pluspisteitä

Tietokeskus on vuosien varrella kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi, joka on ylpeä paikallisista toimipisteistään. Myös Turun yliopisto hyödyntää mielellään paikallista kumppania. ”Meidän vahvuus on joustavuus ja se, että olemme tässä ihan lähellä. Pääsemme nopeastikin paikalle, jos tarvitaan”, Naaranoja sanoo.

”Turun yliopistolla on kampukset myös Raumalla ja Porissa. Siksi on hyvä, että Tietokeskuksella on edustus myös näissä kaupungeissa. Voimme käyttää joka toimipisteessä samaa toimintamallia, eikä tarvitse lähteä niitä turhaan muuttamaan”, Kairinen toteaa tyytyväisenä ja jatkaa: ”Meillä on vuosien mittaan ollut erilaisia toimittajia ja kyllä Tietokeskus kuuluu parhaimmistoon. Kovasti toivon, että heidän kanssaan jatketaan yhteistyötä tulevaisuudessakin.”


Kuva: Turun yliopisto ©

Turun yliopisto

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö. Yliopisto koostuu Turun, Porin ja Rauman kampuksista, seitsemästä tiedekunnasta ja viidestä erillisestä laitoksesta. Turun yliopisto on perustettu vuonna 1920 ja se on Suomen kolmanneksi suurin yliopisto.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: