Kun yhtäkkiä pitäisi päivittää 1300 työasemaa 250 eri toimipisteessä ja aikataulu on tiukka, tarvitaan lisää osaajia ja tekijöitä projektiin.

Attendolla oli tarve päivittää vanhat Windows 7 -koneet ja samalla uudistaa vanhenevaa laitekantaa. Lisensointimuutos toi aikataulupaineita projektiin ja siksi Attendo valitsikin Tietokeskuksen huolehtimaan sekä kokonaisuudesta että toteutuksesta.

Ensin suunniteltiin huolella. Iso projekti vaati paljon esitöitä, kun selvitettiin mitä ja minkä ikäisiä laitteita missäkin toimipisteessä on ja mitä niille tehdään. Resursoinnissa hyödynnettiin Tietokeskuksen paikallisten asiantuntijoiden lisäksi alihankkijoita. Huolellisella koordinoinnilla pyrittiin varmistamaan, että projekti sujuu kitkatta, pysyy varmasti aikataulussa ja kuormittaa Attendon työntekijöitä mahdollisimman vähän.

Isossa projektissa yllätyksiä tulee aina

Aina huolellinen suunnittelukaan ei suojaa yllätyksiltä. Tietokeskukselta kesken projektin lähtenyt projektipäällikkö aiheutti huolta niin Tietokeskukselle kuin Attendollekin.

”Kun aikataulu on muutenkin tiukka, niin tällainen äkillinen yllätys aiheutti meille suuria paineita. Asiakkaan projektin toteuttaminen laadukkaasti on meille kaikkein tärkeintä. Siksi koko tiimi ponnisteli erityisen lujasti yhteisen päämäärän edessä ja kuroi menetetyn ajan umpeen”, kertoo Miikka Määttä Tietokeskukselta.

”Kyllä meitä jossain kohtaa huolestutti, että mitenkähän tässä käy, kun alku oli takkuinen ja aikataulu niin kireä. Mutta sitten kun projekti saatiin kunnolla vauhtiin, niin se sujui todella hyvin ja päästiin maaliin sujuvasti ajallaan. Olen lopputulokseen tyytyväinen”, kommentoi Attendon IT Service Manager Petteri Järveläinen.

Yhdessä tehdään hyvää jälkeä

Lopputuloksena on päivitetty laitekanta, asennetut käyttöjärjestelmät sekä ajantasainen IT assetti. Projektin onnistumisen kannalta jatkuva yhteydenpito sekä tiivis yhteistyö Attendon IT-osaston kanssa oli välttämätöntä.

”Iso kiitos menee myös asiakkaan IT:lle. Apua annettiin paljon puolin ja toisin ja yhdessä ratkottiin pulmia. Ensi kerralla haluan lisätä viestintää Attendon ja Tietokeskuksen välillä entisestään”, Määttä kommentoi.

Jo ennen Windows 10 -projektia Tietokeskus on ollut Attendon laitetoimittaja ja tämä yhteistyö jatkuu edelleen. Tietokeskus esiasentaa ja toimittaa Attendon tilaamat laitteet eri toimipisteisiin. Lisäksi Tietokeskus auttaa Attendoa ottamaan täyden hyödyn irti O365-lisensseistä ja muista uusista teknologioista.

Pitkän yhteistyön varrelle mahtuu kaikenlaista. Tärkeintä on se, että haasteista aina selvitään ja saamme jatkossakin tehdä yhdessä hyvää jälkeä.

Attendo

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Attendolla on Suomessa noin 400 hoiva- ja palvelukotia, jotka tarjoavat palveluita ikäihmisille, kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille.  Attendo tuottaa lisäksi lastensuojelu- ja terapiapalveluita.

Voisimmeko olla avuksi IT-asioissa?

Jätä yhteystietosi alle, niin otamme sinuun yhteyttä: